ארצות הברית צפויה לממש את איומיה ולפרוש ממועצת זכויות האדם של האו"ם. גורם אמריקני ששוחח הלילה (שישי) עם סוכנות הידיעות רויטרס, אמר כי הפרישה צפויה להתרחש בקרוב.
על פי גורמים דיפלומטיים, הפרישה של ארה"ב מהארגון, המרבה לתקוף את ישראל, אינה בגדר של "אם", אלא "מתי". בין ארה"ב לחברות המועצה מתקיימים לאחרונה דיונים לגבי שינויים שהאמריקנים מעוניינים לבצע בארגון. גורם אמריקני סירב לאשר את דבר הפרישה ואמר כי הדיונים מול מועצת זכויות האדם נמצאים בשיאם. עוד הדגיש אותו גורם כי "ארה"ב ממשיכה להיערך לדיון הקרוב ביום שני".
לא מן הנמנע כי אחת מהסיבות של ארה"ב לפרוש ממועצת זכויות האדם של האו"ם היא היחס המפלה כלפי ישראל. רק השבוע ביצעו האמריקנים ניסיונות, שכמעט וצלחו, לערוך שינויים בהצעת ההחלטה של העצרת הכללית של האו"ם לגנות את ישראל סביב האירועים האחרונים ברצועת עזה.
תיקון שהציעה ארה"ב כלל גינוי לחמאס על ירי הרקטות לישראל והסתה לאלימות לאורך הגבול ש"ששמה אזרחים בסכנה". התיקון האמריקני כלל גם התייחסות לשימוש שעושה חמאס במשאבי הרצועה כדי לבנות מנהרות טרור ולירות רקטות על ישראל. "התיקון הזה אינו מעורר מחלוקת", טענה שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי. "הוא פשוט מגנה התנהגות שכולנו צריכים להכיר בה כמזיקה לעם הפלשתיני".
היילי השבוע באו"ם: "לתקוף את ישראל - ספורט לאומי"
היילי, הגישה את ההצעה הנגדית של ארה"ב. הצעה זו קיבלה רוב, אולם לא של שני שליש. ארה"ב ערערה על כך שהצעתה לא התקבלה, והמועצה יצאה להפסקה בה דנה בתקנון. בתום ההתייעצות בהפסקה החליטה העצרת שלא לקבל את ההחלטה האמריקנית. ההצעה המגנה את ישראל עברה ברוב של 120 בעד ו-8 נגד. 45 מדינות נמנעו.
שגרירת ארה"ב לאו"ם, ניקי היילי, אמרה כי עזה היא נושא בינלאומי חשוב "אבל מה הופך אותו ליותר חשוב מוקדי סכסוך אחרים. ההצעה היום היא חד צדדית, אינה מזכירה את חמאס. דיונים שכאלה אינם מקדמים את השלום וזאת לא מטרת ההצעה. גם חברי הטורקים יודעים זאת. הם נועדו למטרות פוליטיות פנימיות".
"תקיפת ישראל היא הספורט לאומי החביב על חלק מחברות האו"ם. חמאס ובנות בריתו ירו יותר מ-100 רקטות בחודש האחרון. חמאס השתמש באזרחים פלשתינים כמגנים אנושיים. חמאס קורא להשמדת מדינת ישראל ולמרות זאת הדיון היום אפילו לא מזכיר את החמאס", אמרה היילי.