למזון יש תפקיד משמעותי בשמירה על הבריאות: מדענים מגלים כיצד ביצים, אגוזים, מוצרי חלב, ירקות ואפילו קפה יכולים לסייע לנו למנוע מחלות.
כנס התזונה 2018 בארה"ב, הנערך עכשיו בבוסטון, חושף מחקרים אחרונים שבדקו איך הוספה של מזונות מסוימים לתפריט עשויה לסייע להפחית את הסיכון לסוכרת, לסרטן, למחלות ניווניות ולבעיות בריאות אחרות. המחקרים טרם עברו את הסינון המערכתי של מגזינים רפואיים והם נחשבים בשלב זה כתוצאות ראשוניות, שעדיין לא נבדקו עד תום.
אחד המחקרים קובע כי ביצים עשויות להפחית את הסיכון לסוכרת. זאת בהסתמך על ממצאי מחקר אקראי שבדק אנשים עם משקל יתר, בעלי סוכרת מסוג 2 או במצב של טרום סוכרת.
ביצים עשויות להפחית את הסיכון לסוכרת // צילום: Getty Images
המשתתפים בניסוי, שאכלו ביצה ביום, הראו שיפור גדול יותר ברמת הסוכר בדם ובתגובת האינסולין לעומת אלה שאכלו תחליף ביצה. הביצים לא שינו משמעותית את רמת הכולסטרול בדם.
היוגורט עדיף
מחקר אחר בדק את השפעת הפקאנים על מחלות לב. אחרי ארבעה שבועות של אכילת חופן אגוזי פקאן שלמים - בני 45 ומעלה עם משקל יתר הראו שינויים בגורמי הסיכון של חילוף החומרים, כולל רמת הסוכר בדם ופעילות התאים היוצרים אינסולין. זאת בהשוואה למשתתפים שקיבלו תפריט דומה בכמות השומן והסיבים, אבל ללא פקאן.
ולחובבי היוגורט: במחקר שבוצע על 101,677 אנשים בגילים שבין 54 ל־83 התברר שלא כל מוצרי החלב שווים בערכם, בכל הנוגע להקטנת הסיכון לסרטן המעי. המשתתפים במחקר שאכלו מוצרי חלב דלי שומן או עם שמרים, כמו יוגורט, היו ברמת הסיכון הנמוכה ביותר להתפתחות סרטן המעי הגס.
ירקות מקטינים את הסיכון לפרקינסון // צילום: Getty Images
מחקר נוסף שהוצג בכנס בדק את הקשר בין תפריט בריא לירידה בסיכון ללקות במחלת הפרקינסון, הגורמת להפרעה נוירולוגית המשפיעה על בעיות תנועה. התברר כי צריכה של פירות וירקות קשורה להורדת הסיכון ללקות במחלות ממשפחה זו. מחקר תזונה אחר שהוצג הוכיח כי פטריות עשויות להקטין את הסיכון ללקות בדלקות.
ובלי כוס קפה אי אפשר: אנשים השותים שלוש או יותר כוסות קפה ביום מקטינים את הסיכון להתאשפז בגלל מחלת כבד, לעומת אנשים שאינם שותים קפה בכלל.
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו