אז מה קורה כשהאדם עוזב והטבע נותר לבדו? את התשובה לשאלה הזו ניתן לגלות בכפר הדייגים הנטוש האוטאואן, שבאי סנגשן שנמצא 140 קילומטרים משנחאי.
הכפר הוקם בשנות החמישים וסיפק פרנסה טובה מהים לדייגים שגרו בו. אולם בשנת 1990 נטשו את הכפר אחרוני התושבים ועברו לעיר שנחאי בתוך מהלך כולל של נטישת כפרים בסין לטובת מציאת עבודה בערים הגדולות. הסיבה המיידית לנטישה היתה העובדה שהנמל שבו חנו ספינות הדייג של הכפר כבר לא התאים לספינות דייג מודרניות ולכן התושבים מרצונם בחרו לעזוב.
האוטאואן // צילום: אי.פי
האוטאואן // צילום: אי.אף.פי
האוטאואן // צילום: אי.אף.פי
מסתבר שברגע שהאדם עוזב הטבע שב במלוא הדרו וכיום כל בתי הכפר טבועים בתוך צמחייה שפשוט כבשה לעצמה את כל השטח מחדש ובלעה את המקום בתוכו. יש לציין כי באי יש כפרים נוספים אולם ברובם עדיין גרים אנשים ולכן כיבוש מוחלט מהסוג הזה מתקיים רק בהאוטאואן.
המצב המיוחד של כפר הרפאים הזה נחשף לראשונה בשנת 2015 על ידי הצלמת צ'ינג ג'יאן, שערכה טיול לאי ונדהמה מהתחושה והיופי של המקום. מאז החל גל של מבקרים ומתעניינים בכפר לפקוד אותו. אלא ששלטונות סין דווקא מעדיפים לאפשר לטבע לחזור ולהשתלט על אזורים ריקים במדינה ולכן הם החליטו להגביל את הסיורים בכפר למספר תוואי הליכה בלבד וכן הם גובים תשלום של 50 יואן (38 שקלים) מכל מבקר.
האוטאואן // צילום: אי.אף.פי
האוטאואן // צילום: אי.אף.פי
האוטאואן // צילום: אי.פי
תופעת נטישת הכפרים בסין וההגירה לערים הפכה בשנים האחרונות לאחת מהתופעות הבולטות ביותר בסין. על פי החוקר וההיסטוריון הסיני פנג ג'יקאי, בעשור הראשון של המאה ה-21 ננטשו בסין לחלוטין 900 אלף כפרים קטנים על ידי תושביהם. מדובר בתופעה העוברת על כל מדינה מתועשת ובסין בגלל גודלה היא ניכרת לעין במקומות רבים.
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום