שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

ירושלים העפילה לפיינל פור

האלופה גברה על גלבוע/גליל 74:99 במשחק הרביעי בסדרת רבע הגמר והעפילה לארבע הראשונות

צילום: מנהלת ליגת העל בכדורסל // שחקני ירושלים חוגגים ,
צילום: מנהלת ליגת העל בכדורסל // שחקני ירושלים חוגגים

כל מי ששיחק השנה נגד גלבוע/גליל יודע שאת הקבוצה הזאת לא מנצחים, אלא צריך לנער אותה מעליך, לשחרר את הלסתות שננעלו על גופך, להביט ללוח התוצאות גם כשאתה בהובלה גדולה, ולשחרר כפתור בחגורה רק כששחקניה המובילים יורדים מהמגרש באלונקות. 

אז הפועל ירושלים ניערה הערב את "המטרד" עם 74:99 בגלל היכולת לממש לאורך המשחק והסדרה את העומק האסטרטגי שלה, ובזכות ג'רום דייסון שנתן בסדרה תצוגת מנהיגות ואופי. דייסון חוזר ומוכיח שהוא אולי נעלם או מחרב לעיתים, כמו כל בן אנוש, אבל בסופו של דבר לאלופה אין תחליף לסט היכולות שלו ליצור דומיננטיות התקפית, ובצד השני, אחיו לקבוצה, טורנס קינסי, יוצר הרתעה הגנתית. עם שניהם ירושלים נכנסת לפיינל פור בראש מורם ועם ציפייה להניף צלחת, לא פחות.

שוכמן (מימין). היכולת של ירושלים לא הספיקה // צילום: מנהלת ליגת העל בכדורסל

רבע 1: 

ירושלים פתחה נהדר ועלתה ל-1:8 לאחר שתי דקות משחק כאשר דייסון הגדיל את היתרון ל-5:13 בליי אפ כשהיתרון הולך וגדל עד ל-7:20 בזכות שלשה של בר טימור. אם זאת גלבוע חזרה וצימקה ל-20:15 מסלים של זאק לידיי. משם הצפוניים לקחו פיקוד וירדו להפסקה בין הרבעים בשוויון 26:26.

רבע 2: 

בניגוד לרבע הראשון שנפתח בסערה, הרבע השני היה שקול כשהיתרון עובר מקבוצה לקבוצה, פעם זה בן אלטיט שהעלה את גלבוע ל-27:28, פעם זה טרנס קינסי שהשיב את היתרון לירושלים עם 30:31. הקבוצה מהבירה הצליחה לברוח מעט עם שלשה של ג'רום דייסון שקבעה 38:42, אך גלבוע חזרה וצימקה ל-44:42 בירידה להפסקה.

רבע 3: 

האלופה הגיעה חדה למחצית השניה כשסלים של האוול ופרפרוגלו העלו את ירושלים ל-44:54. הקבוצה מהבירה המשיכה לשלוט ורצה 2-8 שנתן לה יתרון 47:62 אחרי חמש דקות בתוך הרבע השלישי. אך גלבוע לא אמרה נואש והצליחה לחזור לקראת סיום הרבע, תחילה זו היתה שלשה של שוכמן שצימקה ל-67:55 ואז ג'ייקובן בראון הוסיף שלשה שקבעה פיגור תשעה בלבד, 69:60 בסיום הרבע

דייסון (משמאל). התפוצץ עם 27 נקודות כל הדרך לחצי הגמר // צילום: מנהלת ליגת העל בכדורסל

רבע 4:

ירושלים פתחה את הרבע עם שלשה של טרנס קינסי שהעלה אותם ל-60:72 ומשם היא משיכה בריצה כאשר שלשה נוספת של קינסי קבעה 62:81. הקבוצה הצפונית המשיכה להילחם על הפרקט אך פערי הרמות בין הקבוצות באו לידי ביטוי, כאשר האלופה רק הגדילה את ההפרש עד לניצחון 74:99.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר