ג'ייסון גרינבלט, שליחו המיוחד של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, כתב הבוקר (שלישי) ציוץ בטוויטר בערבית ובו תקף את טרור העפיפונים מרצועת עזה.
"עפיפוני הטרור של חמאס אינם משחק תמים ובלתי מזיק או מופת לשחרור. הם הכרזת מלחמה ונשק חסר הבחנה. עפיפוני הטרור השייכים לחמאס המשגר מאות מהם, הביאו להרס אלפי דונמים ונזק בעלות מיליוני דולרים מאז פרוץ האלימות בתקופה האחרונה", כתב גרינבלט, ככל הנראה דווקא בשפה הערבית כדי לפנות לקהל בעזה, ביו"ש ובמדינות ערב.
גרינלבט תקף את כוונות הפלשתינים לעימותים לציון "יום הנכסה" (יום התבוסה הערבית במלחמת ששת הימים לפני 51 שנה): "כל אלה אשר תומכים בתוכנית לעורר אלימות בחמישי ביוני ("יום הנכסה"), מתבוששים בעבר. מנהיגי אמת קוראים לשלום ולעבודה קשה לבניין עתיד טוב יותר לכל עמי האזור".
בתוך כך, השר לביטחון פנים גלעד ארדן, חנך הבוקר בשדרות את המוקד העירוני החדש והתייחס לטרור העפיפונים. "צריך לחזור למדיניות הסיכולים הממוקדים, לא יכול להיות שראשי החמאס יוכלו להסתובב חופשי. מבחינתי משלחי העפיפונים ומפקדי חמאס צריכים להיות יעד לסיכולים ממוקדים".
עוד אמר ארדן כי "היום יש את הטילים והרקטות כל פעם אויבנו מחפשים דרך חדשה לפגוע בחוסן האזרחי של התושבים במדינת ישראל ובראש ובראשונה בתושבי עוטף עזה. אנחנו מגיבים בכושר העמידה של תושבי שדרות. נעשה הכל לחזק את החוסן ולתת מענה לכל איום שעשוי להתפתח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו