נזקי טרור העפיפונים נחשפים

שר האוצר משה כחלון חשף כי עד עתה הושמדו כ-5,000 דונמים של גידולי חיטה, מטעים ומערכות השקיה, והתקבלו 25 תביעות לפיצויים

צילום: אוריאל גור דוד, רדיו דרום // שריפה בשטח בעוטף עזה

שר האוצר, משה כחלון התייחס היום (שני) בפתח ישיבת סיעת כולנו למכת הטרור והפשיעה החקלאיים ואמר: "הפשיעה והטרור כנגד החקלאות הפכו למכת מדינה. בחודשים האחרונים החקלאות בישראל נמצאת תחת מתקפה. בדרום, יישובי עוטף עזה סובלים ממתקפות בלתי פוסקות של טרור העפיפונים. בצפון ובכל רחבי הארץ מתפשטת תופעה של פשיעה חקלאית וונדליזם".

"כבר לפני כחודש, עם תחילת תופעת עפיפוני התבערה הגעתי לעוטף עזה והכרזתי שמדינת ישראל מכירה בתופעה כטרור לכל דבר ועניין והתושבים יפוצו עד השקל האחרון. עד כה נפתחו 25 תביעות אשר כוללות כ-5,000 דונם חיטה, מטעים ומערכות השקיה. כל התביעות נמצאות בשלבי טיפול מתקדמים".

"בכדי להקל על החקלאים לעבור את התקופה הקשה הזאת", הוסיף כחלון, "החלטנו היום על מתן מקדמות של 50% מגובה הנזק המשוער והיתר יטופל במהירות האפשרית ללא עיכובים. החקלאים שלנו הם אנשים חזקים שעברו תקופות קשות ולא ישברו מטרור העפיפונים".

שריפות בעוטף עזה 

"לפני מספר שעות קיימתי דיון עם שר החקלאות בו החלטנו על הקצאת 16 מיליון שקלים לטובת ביטוח מסובסד לחקלאים שיפגעו מפשיעה חקלאית כבר בחודש הקרוב. מדובר בחלק מתכנית כוללת למיגור הפשיעה החקלאית שאנחנו מגבשים עם משרדי הבטחון פנים והחקלאות. כחלק מהתכנית נתגבר את כוחות הביטחון באזורים הרלבנטיים, נחמיר את הענישה ונטיל קנסות מוגדלים על הפושעים".

"אנחנו רואים בחקלאות ובשמירה על קרקעות ישראל ערך עליון וענף כלכלי חשוב. ממשלת ישראל עומדת לצידם של החקלאים בתקופה הקשה שהם עוברים – לא נפקיר אותם!"

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר