צילום: רויטרס // ניימאר. התלונן על אי־נוחות ברגלו ויפתח הערב על הספסל

ביטחון ומשברון: משבר זהות בנבחרת ברזיל

מצד אחד, ברזיל אופטימית ממצבו של ניימאר, שנראה מלהטט כהרגלו בכדור באימונים • מנגד, אדישות מצד הציבור מטרידה את הסלסאו, שהמריאה לאירופה בלי משחק פרידה מהאוהדים • הערב: מפגש הכנה מול קרואטיה (17:00, ישיר בספורט 4)

האימונים של נבחרת ברזיל סגורים ברובם לתקשורת, כמו היו סוד מדיני. המאמן צ'יצ'ה דרש שכך יהיה, הוא לא רוצה שאף אחד יזכה להציץ בדרך שבה הוא רוקח את תוכנית המשחק שתביא לסלסאו גביע עולמי שישי. ובכל זאת, העיתונאים מגיעים. 

בתחילת השבוע שעבר הם היו בסאו פאולו, שם התכנסה הנבחרת, ובימים האחרונים הם באנגליה, היכן שתקיים הערב ברזיל משחק הכנה ראשון עם סגל מלא כשתפגוש באנפילד את קרואטיה. 

כדי לא להשאיר את העיתונאים בידיים ריקות - בכל זאת עשו דרך וצריכים לדווח משהו - המאמן הלאומי מאפשר להם לצפות בחימום. 15 דקות שבדרך כלל לא קורה בהן דבר מקצועי לספר עליו, אך השבוע סיפקו את הסחורה בגדול: תמונות של ניימאר בבגדי אימון - פעם שותה מים, פעם לצידו של הפיזיותרפיסט ריקרדו רוסה, ופעם אחרת משוחח עם המאמן - עשו את העבודה. 

הקהל הברזילאי צמא למידע קונקרטי בנוגע למצבו של כוכב פריז סן ז'רמן, והימים הקרובים מרגישים כמו צומת שאחריו יופיעו הרבה תשובות. 

אז על פי הדיווחים, יש סיבות לאופטימיות. ניימאר נכנס ראשון למגרש האימונים ויוצא אחרון, הוא מבצע את כל התרגילים, מלהטט כהרגלו עם הכדור, אך עדיין נזהר יתר על המידה. 

"הוא נראה טוב. אפשר להבין מהתנועות ומהדריבלים שלו שהוא מרגיש בסדר", אמר אמש פרננדיניו. קשרה של מנצ'סטר סיטי התייחס גם לפן המנטלי בתהליך ההחלמה: "רואים שהביטחון שלו גבוה. הוא לא מפחד לנסות מולנו דברים, כך שאני בטוח שהוא יהיה כשיר למונדיאל ב־100%".

צ'יצ'ה מקווה שכך אכן יהיה. מעבר להיותו אחד השחקנים הטובים בעולם, ניימאר היה בורג מרכזי בקמפיין המוקדמות, שבו כבש שישה שערים. המאמן הלאומי היה שמח להעלות אותו הערב ב־11, כך גם תכנן לעשות, אך תלונות של השחקן על אי־נוחות ברגלו הובילו להחלטה הסופית שיתחיל את המשחק על הספסל וכנראה ישולב בהמשכו. 

נבחרת ברזיל מתאמנת לקראת קרואטיה, אתמול // צילום: אי-אף-פי

מי שיפתחו בשלישייה הקדמית הם וויליאן, גבריאל ז'סוס ופיליפה קוטיניו, ולצד הכוכב הגדול ימתין על הספסל גם רוברטו פירמינו במגרשו הביתי. לשאלה במקום מי יפתח ניימאר, אם וכאשר יחזור, עדיין אין תשובה. אולי זאת תתקבל במשחק הבא והאחרון לפני הדבר האמיתי, באמצע השבוע מול אוסטריה.

מדינת כדורגל? פחות

בריאותו של ניימאר אינה הדבר היחיד שמטריד את הברזילאים. "נבחרת בלי קהל", ניסתה לתאר כותרת בתקשורת את הבעיה השנייה - מערכת היחסים הקרירה בין התושבים לחבורה שתיסע לגביע העולמי. יש שטוענים שהסיבה לאדישות הכללית נובעת משביתת המשאיות שפוגעת קשות בכלכלת המדינה, אך סקר שגילה כי כ־60% מהתושבים לא מתעניינים במונדיאל התקבל כהפתעה גמורה. 

האירועים האחרונים יכולים להסביר זאת. בשבוע שעבר אימון פתוח שנקבע יצא מכלל שליטה כאשר אוהדים פרצו למתחם האימונים, נעצרו על ידי המשטרה והשיבו בקריאות "1:7" מתריסות. 

המאמן צ'יצ'ה. סגר את האימונים לתקשורת // צילום: אי-אף-פי

ההתאחדות ביטלה אימון פתוח נוסף שאמור היה להתקיים ולאחר שלא הצליחה לקבוע משחק פרידה לעיני הקהל הביתי - דבר שעשו ארגנטינה, קולומביה, פרו ותעשה אורוגוואי גם כן - הסלסאו המריאה לאירופה בלי שהיה מגע בינה לבין האוהדים המאוכזבים. 

"קשה לי להאמין שהם יהיו אדישים כלפינו", התייחס לעניין פרננדיניו, "אני בטוח שברגע שהמונדיאל יתחיל הם יעודדו אותנו כרגיל".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו