ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס הבוקר לראיון סיום העונה בתכנית "עובדה" ששודר אתמול (חמישי) בערוץ 12, בו נערך ראיון מקיף ונרחב עם ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו.
נתניהו כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "מעולם לא ביקשתי להאזין לרמטכ״ל ולראש המוסד. זהו שקר מוחלט. אין גבול לשקרים!".
בתוכנית טענה אילנה דיין כי לפני 7 שנים, ראש הממשלה נתניהו מראש השב"כ יורם כהן לנקוט בפעולות מיוחדות שכוללות האזנה לטלפונים של הרמטכ"ל בני גנץ ושל ראש המוסד תמיר פרדו. כהן היה נרעש מהבקשה – וסירב.
יש לציין כי הטענה בדבר דרישת נתניהו להאזנה הוצגה כעובדה על ידי דיין ללא הצגת כל גורם או מסמך המעיד כי אכן הייתה דרישה כזו.
במהלך הריאיון עם דיין, פרדו מתייחס לראשונה למידע הזה: "אני לא רוצה להאמין שבמדינת ישראל שהיא מדינה דמוקרטית, ראש הממשלה יבקש מראש השב"כ לשים האזנה על הרמטכ"ל או עליי. אם הוא לא מאמין בנו, הוא יכול לגרום לנו לסיים את התפקיד תוך עשר דקות".
בראיון עם דיין אומר פרדו כי "לשים האזנה זה חוסר האמון הכי גדול שיכול להיות. אני מעולם לא ביקשתי לשים האזנה על מישהו מעובדי המוסד. מעולם. זה לא חלף אפילו בדעתי. בעיניי זה מחוץ לכללי המשחק".
לדברי דיין כהן סירב לבקשה של ראש הממשלה. לדברי גורמים שהיו מצויים בפרטי העניין, מבחינת כהן היה חשוב כמובן לשמור על בטחון מידע אך הוא הסביר כי "השב"כ לא אמור לעשות שימוש באמצעים קיצוניים כאלה כנגד האנשים שעומדים בראש הצבא והמוסד".
בלשכת רה"מ הכחישו מכל וכל את הדיווח של דיין: "ראש הממשלה נתניהו מעולם לא ביקש להאזין לרמטכ״ל ולראש המוסד. זהו שקר מוחלט".
שרת החוץ לשעבר ציפי לבני הגיבה לפרשה, ואמרה: "קמנו למדינה שבה ראש השב״כ היה המעצור האחרון בפני ראש ממשלה שרוצה להשתמש באמצעים שנועדו מול אויבים, נגד הרמטכ״ל וראש המוסד. השילוב של הרבה שנות שלטון, עודף כוח וסימון כל מי שחושב אחרת כבוגדים - הרסני. נתניהו צריך ללכת".
ראש האופוזיציה ח״כ יצחק הרצוג אמר כי ״גילוייו של תמיר פרדו, במידה ויוכחו כנכונים, חמורים ביותר וחייבים להדאיג את כולנו. אני קורא לבדיקה דחופה ומיידית של מבקר המדינה לבירור הפרשה עד תום ופרסום האמת. כבוד לעבודה עיתונאית של אילנה דיין אבל היה ראוי שמידע כזה יובא בזמן אמת לוועדת המשנה למודיעין ולא לחשיפה תקשורתית כעבור שנים".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו