בישראל קיים מועדון משקיעים חדש ואקסלוסיבי. חברי המועדון משקיעים 250 אלף שקלים ומעלה ובתמורה נהנים משישה עד שמונה אחוזי ריבית ברוטו (לפני מס) בשנה. חישוב מהיר שלנו גילה שהשקעה של חצי מיליון שקל תביא לכל אחד מהם 2125 שקלים בחודש, בהעברה בנקאית.

מתברר כי החברה שהצמיחה את המועדון, “סרטא” משתמשת בכספים על מנת להיכנס לפוזיציה של משכנתא לשוק בתי מגורים בישראל. ליווי קבלנים וערבויות לקבלני ביצוע, מחוץ לתחום.
ההלוואות הן רק כנגד שעבוד נכסים. לכן חברי קבוצת המשקיעים מכנים את המהלך: “השקעה לפנסיונרים”. במילים אחרות: זו השקעה סולידית עם בטחונות מקסימאליים ובתשואה מצויינת.
“כל ההלוואות שמבצעת החברה ניתנות כנגד שעבוד נכסי מגורים בישראל, מרביתם בנייני דירות בגוש דן המורחב יש גילוי נאות “, מספר “ע.ק” (משקיע בחברה).
“למעשה, על ההשקעה אנו מקבלים בטחונות בגובה כפול מהכסף ששמנו בחברה. הריבית מתקבלת מדי חודש ישירות לחשבון הבנק שלי בהעברה בנקאית כתזרים מזומנים ולכן ההשקעה מתאימה מאוד לפנסיונרים או משקיעים שזקוקים לתזרים חודשי, ויש התחייבות חוזית בגובה הריבית המשולמת וכנגד שעבוד דירות למגורים”.
פנינו למנכ”ל חברת “סרטא” דוד אסיף. אסיף לא התלהב מאוד “למכור” לנו כלום, אבל כאשר הסברנו ששוחחנו עם משקיעים, הסכים לנדב מידע: “זה נכון שמשקיע אצלנו מתחיל מהשקעה של רבע מיליון שקלים ובדרך כלל מגיע בממוצע ל-700 אלף. זה נכון שההשקעה מאוד מאוד סולידית. הפלטפורמה אנונימית, לא מספקת שמות, פועלת תחת הסכם הצטרפות ומפוקחת על ידי האוצר. אם חלילה תהיה בעיה - יש מאחורינו אבא ואמא .תנאי הסף להשקעה שלנו: משכנתא דרגה ראשונה ושניה ורק על נכסים פרטיים בישראל. הבורד של החברה ממיין בצורה קפדנית את הלווים להם אנו בוחרים להלוות כסף. “
בראש החברה עומד דוד אסיף, יועץ אשראי וותיק, 17 שנים בתחום והוא גם מנכ”ל חברת “הום ווייז משכנתאות” שטיפלה באלפי משפחות בישראל. בשנים האחרונות פעיל מאוד במתן שירותי אשראי חוץ בנקאיים ובראשם משכנתאות.
שינה קים קסולין היא מנהלת התפעול ובעלת תארים בכלכלה, מנהל עסקים ומשפטים. טל ברין הוא חבר הנהלה ורו”ח מפקח.
לבדיקתנו התברר שמשקיעים צוברים בין 6 ל-7 אחוזי ריבית בשנה. אין כאן סיכון גבוה, לא תספורות וגם לא חלומות להתעשרות. אין כאן שילוב של מניות וחוב, רק רמת ביטחון גבוהה מאוד והפקדה בנקאית חודשית במקום מספרים על המחשב.
הכסף מופקד ב- IBI ניהול נאמנויות כ”נאמן מתפעל” והבטוחות מנוהלות ע”י משרד עו”ד ברוכשטיין- בירו-רייף- רוהר . הרגולציה דומה לשוק ההון ומפוקחת מקרוב ע”י משרד האוצר.
המשקיעים הסולידיים הם בעיקר בעלי משפחות המחפשים תשואה מצויינת ללא צורך לרכוש נדל”ן ולהסתכן בנפילת מחירים, מהלכי השכרה ובלאי.
ומי הלווים? לדברי הנהלת הקבוצה אלה אנשים פרטיים עצמאיים יזמים ושכירים שסובלים מבירוקרטיה כבדה ולוחות זמנים מעיקים של בנקים וגורמי אשראי נוספים. “ללווה מצויין שווה לשלם קצת יותר ריבית כדי לקבל את הכסף ממערכת שקשובה לצרכיו מבינה את העסקה את מהות ההלוואה ופועלת במירב המאמצים על מנת להקל על ההליך עבורו ולפעול במהירות האפשרית. בניית תזרים הלוואה חדש זו אמנות שב”סרטא” מבצעים בקפדנות וביעילות”.
אסיף סיים את הראיון ואמר: “יש לנו קרן שירות חוב שמגנה על כל המשקיעים. במקרה שהלווה לא עומד בהחזר, מופקדים אחוזים מכספי הקרן של הלווה ובנוסף רבע מכספי החברה שלנו בקרן הביטחון שתגשר על כל בעיה”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו