למרות הרגיעה והפסקת הירי מרצועת עזה לעבר יישובי עוטף עזה, צה"ל תיגבר במהלך היום (רביעי) את מערך היירוט, והעביר מיירטים נוספים למערכות כיפת ברזל.
בכיר במערכת הביטחון מסר היום (רביעי) כי ישראל פועלת בחודשים האחרונים בעוצמה ובנחישות כנגד כל ניסיון להפר את ריבונותה ו/או לפגוע בביטחון תושבי הדרום ותמשיך לפעול בעוצמה כנגד כל ניסיון להפר את השקט.
"צה"ל הנחית בלילה מכה משמעותית בעזה. אנו פועלים באחריות ובשיקול דעת. משעות הבוקר נפסקה האש. ישראל העבירה מסר שאם האש תתחדש, ההתקפות על חמאס וגרורותיה יתגברו עוד יותר. עכשיו המעשים יכריעו לאן פנינו". מסר הבכיר.
בתוך כך הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס הערב בשעה 18:00 כדי לדון בהידרדרות הביטחונית מול רצועת עזה. מדובר בכינוס מיוחד כאשר מלכתחילה הישיבה הבאה תוכננה ליום ראשון.
שר החינוך נפתלי בנט הגיע הבוקר לעוטף עזה, ברקע היממה המתוחה שהייתה אתמול באזור, והתייחס לדיווחים על הפסקת אש: "אין שום הבנות. יש פעולה של מדינת ישראל נגד עזה ויש מה שהצד השני יחליט, והוא יקבע את גורלו. לא הגענו לסיכומים ואנו פועלים לפי האינטרס הישראלי".
newsenders
השר וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני חיבר בין ההתחממות בדרום למצב בגבול הצפון: "המוח הוא מוח איראני והידיים ידי חמאס. ישראל מצויה במערכה ממוקדת ועקבית מול ראש התמנון באיראן. אותו תמנון מפעיל את זרועותיו בלבנון, עזה וסוריה כדי לפגוע בישראל.
"בגלל המערכה מול איראן היא מנסה להסיח את דעתנו דרך זרוע התמנון. בעודנו מכים בחמאס בעזה אסור לנו להפיל את הכדור ולהוריד את המבט מהמטרה העיקרית שהיא איראן. ברגע שנטפל בראש התמנון נראה מצב טוב יותר מול זרועות התמנון".
לדבריו, "המערכה מול איראן היא בממדים רבים – כלכלי מול ארה"ב, מדיני כמו ששמענו את רוסיה שנכנסה לתמונה ויש מערכה צבאית שישראל מנהלת מול איראן. הימים שבהם אנו טומנים את הראש באדמה מול איומים - עברו. עברנו ממדיניות של התעלמות למדיניות של נחישות. אנו פועלים באופן עקבי מול איראן".
לילה לבן בדרום
שר החינוך שיבח את עמידת של תושבי עוטף עזה: "התפיסה שלי ביחס למערכה מול עזה זה לעמוד כצוק איתן מול חמאס ולתת גב איתן לתושבי עוטף עזה. כ-75% מהתלמידים הגיעו לבתי הספר בעוטף עזה.
"עבר על התושבים לילה לא קל. בין חצות לשעות הבוקר המוקדמות היו שורה ארוכה של אזעקות. אני ביליתי את הלילה בבית משפחה באחד היישובים וחוויתי את הלילה הלבן הזה. זה לא קל. למרות זאת שלושת רבעי מהתלמידים כבר הגיעו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו