בריטניה חוזרת לכבוש. לאחר שכריס פרום מקבוצת סקיי הגיע סוף סוף לג'ירו ד'איטליה, כשניצח שלשום את הקטע ה־14 ההררי שהסתיים בעלייה האימתנית להר הזוקולאן, אחריו הגיע סיימון ייטס. האחרון, הלובש את חולצת מוביל המירוץ, שוב התעלה היום. הבריטי טאטא את יריביו בדירוג הכללי וסיים ראשון בקטע ה־15 של הג'ירו בין טולמצו לספאדה, שכלל כמה טיפוסים חדים.
הקטע נפתח בקבוצה של 23 רוכבים, שביצעה בריחה בקילומטרים הראשונים וכללה גם את רוכבי הסייקלינג אקדמי, קריסטיאן סבראגלי וכריסטיאן ניילנדס. עם זאת, ככל שהבורחים התקדמו בעליות, רוכבים החלו לנשור, קבוצת הבריחה התפרקה ורוכבי הג'י.סי (המובילים בדירוג הכללי), ייטס, תום דומולאן, טיבו פינו, כריס פרום ודומיניקו פוזויוו, תפסו פיקוד מקדימה. גם לרוכבים הגדולים ביותר נגמר מתישהו הדלק והמובילים החלו אט־אט לנשור מהבריחה, כשלבסוף ייטס נעמד על האופניים, השאיר מאחור את יריביו וחצה ראשון את קו הסיום כשהוא מגדיל את הפער מדומולאן המדורג שני בדירוג הכללי.
מיגל אנחל לופז חצה שני את קו הסיום של הקטע והוא נמצא במקום החמישי הכללי. פוזויוו סיים רביעי ומדורג כעת שלישי, שתי דקות ו־38 שניות מהמוביל. רובן פלאזה סיים במקום ה־42, ראשון בקבוצת הסייקלינג אקדמי ומדורג במקום ה־73 הכללי. בן הרמנס, המוביל בדירוג הכללי בקבוצה הישראלית, סיים במקום ה־76.
גיא שגיב שסיים את הקטע במקום ה־137 ונמצא כעת במקום ה־151 בדירוג הכללי התייחס לקטע היום: "לא ציפיתי ליום קשה כל כך. זה לא היה בתכנון. אבל נקלעתי אליו בכל הנסיבות. השלב התחיל בפול גז לעלייה, מה שדרש מאמץ עצום. אלא שאז היתה התרסקות לפני והייתי חייב לעצור. עד שזזנו כבר נפתח פער שהיינו חייבים לסגור. התוצאה היתה שנכנסתי למאמץ עצום שהתווסף למאמץ עצום. זה הכניס את הגוף כנראה למצב לא פשוט כי התחלתי להרגיש בחילות והרגשה מגעילה כללית. פשוט לא יכולתי לאכול או לשתות . שזה כמו להוסיף חטא על פשע. אבל ידעתי שאני חייב להתגבר על זה, הצטרפתי לקבוצה אחורית והתחלנו לעבוד כדי לשמור על פער סביר ולהגיע לסיום במסגרת הזמן. לאט לאט התאוששתי ובשונה ממשברים שעברתי כאן קודם כשנקלעתי למצוקה כזו - הפעם לא איבדתי תקווה ולו לרגע".
שגיב. מצפה לשבוע הקשה היותר // צילום: נועה ארנון
עוד הוסיף שגיב: "עכשיו המטרה שלי לנצל את יום המנוחה - שיכלול גם אימון של שעתיים - ולהגיע מוכן לשבוע האחרון של הג׳ירו. עוד 6 שלבים עד הסיום ברומא ואני מצפה עכשיו לשבוע הקשה ביותר. קשה יותר ממה שעברתי פה עד עכשיו. אני חייב להיות מוכן לזה פיסית ומנטאלית .
וסיכם: "מה שמרגש אותי, ואני חייב להגיד שעוזר ומעודד אותי מאד זה לראות את עם התמיכה והעידוד שאני מקבל מאנשים בארץ. התגובות במדיות החברתיות וההודעות שאני מקבל יום יום - עושות לי טוב. שמח שריגש לי הרבה אנשים בארץ ואני מקווה להגשים את החלום״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו