יש לכם מקום בפריזר לחיסכון?" // צילום: getty images // יש לכם מקום בפריזר לחיסכון?" // צילום: getty images

כך המקפיא יחסוך לכם הרבה כסף

10 מאכלים לא צפויים שמשתמרים נהדר בפריזר ויהפכו את אחסון המזון בבית לחסכוני וחכם הרבה יותר

האם גם אתם מצטערים לא פעם כשאתם זורקים מהמקרר לפח אוכל חצי אכול, ממרחים שפג התוקף לפני שהצלחתם לסיים אותם? ובכן שתדעו שזה לא חייב להיות ככה ובשמירה נכונה במקפיא, ניתן לשמר מאכלים מסוגים רבים זמן רב אחרי תאריך התפוגה הרשמי שכתוב עליהם. לכן כדי לסייע לאנשים יצאה ענקית הסופרמרקטים האוסטרלית וולוורת'ס, ב10 עצות ביחס למאכלים שמצויים בכל בית כשהיא מסבירה שניתן לשמור אותם במקפיאים שלנו זמן רב וכך להימנע מזריקה מיותרת של מאכלים. הרשת ממש נותנתדוגמאות ל10 מאכלים שתופתעו אבל אפשר להקפיא לזמן ארוך ואין שום צורך לזרוק. 

1.בצל

בכל הנוגע לבצל מסתבר כי במקום לשמור את הבצל בחוץ, בסל מיוחד עד שהוא נרקב או מתייבש לגמרי, אפשר לחתוך אותו בצורה דקה, דקה ולהקפיא את החתיכות. באופן זה הבצל נשמר טרי וניתן להוסיף אותו למרקים וסלטים גם אחרי 6 חודשים. במקרה של כמות גדולה של בצל ניתן לחלק את הכמות לכמה שקיות וכך להשתמש כל פעם בכמות הרצויה.

2.ביצים

כן, תופתעו לשמוע אבל אפשר לשמור את הביצים זמן רב אחרי תאריך התפוגה שלהם. איך עושים זאת? שברו את קליפת הביצה והכניסו את התוכן אל תוך כלי לעשיית קוביות קרח. כך הביצה ניתנת להקפאה ולשימוש עד 12 חודשים. ניתן גם להוסיף לביצים האלו פטרוזיליה וקצת בצל לנתינת טעם וכך לארגן תערובת סופר טעימה עבור שניצלים בהמשך.

מתאימות למקפיא, ביצים // צילום: יהושע יוסף
 

3.גבינה

גם בגבינות ממליצה הרשת לגרד אותן לפרורים ואז להקפיא. גבינות כאלו כמו מוצרלה יהיו טובות גם אחרי 6 חודשים ונוכל ישר להוסיף אותן לפיצה לפני הכנסתה לתנור.

4.חלב קוקס

חלב קוקוס הוא מצרך יקר שבדרך כלל אנו קונים עבור תבשיל מיוחד או סוג של מאפה מפתיע לאורחים. העניין הוא שתמיד נותרת כמות יפה ויקרה בצד שאין לנו מה לעשות איתה והיא מתקלקלת מהר במקרר. ובכן גם כאן אפשר להקפיא בקוביות קרח את שאריות חלב הקוקוס ואז להשתמש בו גם שלושה חודשים אחרי עבור שייק פירות או קארי.

עד שישה חודשים במקפיא, חלב // צילום: יהושע יוסף

5.ירקות ירוקים

כולנו מכירים את הירקות הקפואים שניתן להשיג בסופרים. הבעיה היא שלא פעם אין להם את הטעם והמרקם של הטריות שאנו כה אוהבים. לכן הרשת מגלה לנו טריק נהדר שיישמור את טריות הירקות עד ששה חודשים אחרי. המתכון הוא קל ופשוט, קחו את הירק שאתם רוצים לשמור, בשלו אותו קצת עד שיעלו אדים ואז תשטפו אותו במים קרים כדי לעצור את הבישול שלו. סננו את כל המים והקפיאו. כך הירק נמצא במצב חצי מבושל עם הטעמים המיוחדים שיש רק למאכל טרי. כשתרצו תוכלו לעשות ציפס מעולה או מרק ירקות והטעם יהיה כמו של ירק נקנה בשוק.

6. אגוזים

באופן מפתיע ניתן לשמור בהקפאה אגוזים מכל הסוגים למשך זמן משמעותי של עד 6 חודשים. מה שצריך זה מיכלים אטומים היטב. ניתן אגב לייצר תערובות אגוזים שונה במכלים האלו וניתן גם לצלות ערמונים, להקפיא אותם ולשמור כך. כמובן רגע לפני השימוש הפשירו את התערובת במקרוגל והנה לכם אגוזים טריים לגמרי.

7. ארוחת צהרים לבית הספר

כולנו מקפיאים לחמים כדי לשמור אותם לכל השבוע, ובכן אפשר להקפיא לא רק את הלחם אלא את כל הכריך ואז לתת אותו מוכן לילד כשהוא מפשיר בתיק עד הצהריים. ככה ניתן לחסוך זמן ולהכין את הכריכים מראש לכל השבוע. עם זאת יש להיזהר מלהכניס ירקות שמתקלקלים בהקפאה כמו עגבניות וחסה. אך בכל הנוגע לשאר הדברים הנה לכם דרך מהירה וקלה לחסוך זמן ביום יום וגם לארגן כריכים סופר טעמים. 

הקפאה שומרת על טריותו, קמח // צילום: getty images

 

8.חלב

כן, כן מה שאתם שומעים, אפשר להקפיא חלב לששה חודשים וכך לא לזרוק סתם שאריות אחרי תאריך התפוגה. באם אתם מקפיאים את הקרטון עצמו הוציאו ממנו קצת מהחלב קודם כי הוא מתפשט בקור. אתם גם יכולים להכין קוביות חלב קפואות כדי להוסיף לקפה שלכם בבוקר וככה ליהנות מהקור של החלב והחום של המשקה המעורר.

9. קמח

הקפאת קמח אולי תפתיע אתכם כי לכאורה ניתן לשמור על קמח בשקיות אטומות גם בארון. אלא שמתברר כי ההקפאה שומרת על גרגרי הקמח ברמה אחרת של טריות וכן היא מונעת ממזיקים ועובשים שונים להתפתח בו. כאן רק יש לציין כי אחרי ההקפאה ולפני השימוש יש לתת לקמח לחזור לטמפרטורת החדר אחרת יהיה לכך ביטוי בבצק שיצא שיהיה פחות נוח לעיבוד.

10. בשר

הרשת נותנת עצות לגבי בשר חזיר שניתן לשמור בכמה עטיפות מבודדות לאורך זמן. אולם כל ישראלי יודע שהכלל הזה של שמירה בהקפאה ובבידוד מתאימה לכל סוגי הבשר באשר הם גם לבשרים כשרים. גם כאן כלל הברזל הוא עיטוף טוב של החתיכה ושמירה עליה ללא רטיבות מיותרת. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו