שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, התייחס היום (רביעי) לאילימות ברצועת עזה ואמר כי קיצוניים משתמשים בהפגנות על מנת לייצר אלימות.
"גורמים קיצוניים ברצועת עזה מובילים את המחאה במטרה לעודד אלימות ולגרום לנפעים", אמר לברוב בביקורת עקיפה על ארגון חמאס, אותו לא מחשיבה מוסקבה לארגון טרור.
גם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, התייחס להסלמה בגבול הרצועה, ואמר בשיחת טלפון עם נשיא טורקיה ארדואן כי הוא: "מודאג מאוד ממספר ההרוגים הגבוה בעימותים ברצועת עזה".
בעוד הההתייחסויות והגינויים להתנהלות ישראל במשבר ברצועת עזה ממשיכים להגיע, דווקא בעוטף עזה ניכרת רגיעה יחסית.
מוקדם יותר קיימו גורמים במערכת הביטחון הערכת מצב ביחד עם ראשי השלטון המקומי בעוטף עזה והודיעו על חזרה מלאה לשגרה. בתוך כך, בתים בעיר שדרות נפגעו מירי מקלעים מכיוון רצועת עזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו