מאחדים מאמצים. מטה גוגל // צילום: Getty Images

חטיבת המחקר של גוגל הופכת לגוגל AI

לקראת כנס המפתחים שלה שייפתח הערב, מאחדת גוגל את כל מאמצי המחקר שלה בבינה מלאכותית ומשנה את השם

לקראת הכנס של חברת גוגל שייפתח מאוחר יותר היום לפי שעון ישראל, פרסמה החברה הודעה על שינוי משמעותי במערך מבנה החטיבות שלה. כל מערכי המחקר והבינה המלאכותית שלה יכונסו מעכשיו תחת שם וחטיבת הפעלה אחת שתיקרא Google AI, כלומר גוגל בינה מלאכותית, ולשם ינוקזו כל מאמצי הפיתוח של החברה, מתוך הבנה ששם טמון עתידה. 

 בעקבות ההודעה שינתה גוגל את כל שמות הבלוגים והעמודים הקשורים לתחומי המחקר שלה וכן את כל עמודי הרשתות החברתיות כגון טוויטר ופייסבוק הרלוונטיים, לשם הזה, כשההסבר שניתן הוא כי הבינה המלאכותית היא בעצם מבחינה רבה ליבת כלל המחקרים הטכנולוגיים של החברה והיא עומדת בליבת טכניקות הלמידה של האלגוריתמים השונים שהחברה מיישמת בפלטפורמות ובמוצרים שלה. 

אי לזאת, הגיוני לאחד את כל קבוצות המחקר והתחומים האלו תחת קורת הגג הזו, כדי לקשר טוב יותר ביניהם וכדי לארגן מחדש את התקשורת הארגונית שלהם. 

כנס המפתחים של גוגל, גוגל I/O, שמתקיים במקביל לכנס המפתחים של מיקרוסופט, ייפתח הערב בנאום של מנכ"ל החברה, סאנדר פיצ'אי, ושם צפויה גוגל להציג שורה של פיתוחים נוספים, במיטב המסורת שלה. אנחנו נדווח כאן בערוץ הטכנולוגיה של ישראל היום על כל ההכרזות בזמן אמת.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו