נתניהו נגד הבית היהודי: ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף היום (שני) את הבית היהודי ואת יו"ר המפלגה נפתלי בנט, בכול הנוגע להתנהלות בנושא פסקת ההתגברות.
"בבית היהודי דוחפים כרגע את פסקת ההתגברות לפח. הדרך היחידה להביא את פסקת ההתגברות כרגע היא באמצעות השגת הסכמות בתוך הקואליציה. מי שדוחף בלי להגיע להסכמות - קובר את פסקת ההתגברות".
השר זאב אלקין הוסיף: "הישגים בתחום הזה אפשר להביא רק בשקט ולא בכותרות בתקשורת. מצער שזה מה שקרה אתמול". מהבית היהודי נמסר: "פסקת ההתגברות נמרחת כבר שלוש שנים בתירוצים שונים ומשונים. אנו מודיעים מראש שכל חוק התגברות שיגיע בהסכמה של ראש הממשלה נתניהו, שר האוצר כחלון ושאר מפלגות הקואליציה יהיה מקובל גם על סיעת הבית היהודי. רק שראש הממשלה יביא את החוק. בינתיים הפתרון המעשי היחידי שמונח על השולחן הוא החוק שהעברנו אתמול בתמיכת כל השרים".
כחלון: "הפרה של ההסכם הקואליציוני"
אתמול אושרה פסקת ההתגברות על ידי ועדת השרים, והמאבק בקואליציה החל להתחמם. שר האוצר משה כחלון הבהיר כי לא יאפשר לחוק לעבור במליאת הכנסת: "סיעת כולנו תתנגד לחוק פסקת ההתגברות במליאת הכנסת. העברת החוק בוועדת שרים לחקיקה היא הפרה של ההסכם הקואליציוני ופגיעה בשלטון החוק. סיעת כולנו תמשיך להאבק נגד חקיקת פסקת ההתגברות ולא ניתן לגורמים קיצוניים להוביל את סדר יומה של מדינת ישראל.
"אמרנו בשבועות האחרונים שאנו מוכנים לייצר דיון רחב על הסדרת היחסים בין בית המשפט לכנסת , זהו מהלך שיש לעשות בהסדרה לאחר שנים שהנושא לא טופל ולא בקיצוניות כפי שהתרחשה היום ובחד צדדיות כפי שפעלו היום".
שר החינוך נפתלי בנט ושרת המשפטים איילת שקד מסרו כי "הממשלה היום התחילה בבניית חומת ההפרדה בין שלוש הרשויות. התערבות בג"ץ בחקיקה ובהחלטות ממשלה חרגה מזמן מהנורמה המקובלת. פסקת ההתגברות תחזיר את אמון הציבור בבית המשפט העליון ותשיב את תפקידיהן המקוריות של הרשויות: הכנסת מחוקקת, הממשלה מבצעת, בית המשפט מפרש. אל לה לרשות להתערב בחברתה. יש לזכור כי הכנסת, כמייצגת את העם, היא הריבון כמו בכל דמוקרטיה מתוקנת".
עוד אמר בנט: "זהו יום גדול לדמוקרטיה הישראלית. נחזק את המשילות של הממשלה, ונעצים את אמון הציבור בבית המשפט. אני מודה לחבריי בממשלה על התמיכה בחוקים".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו