שגיב וניב סיימו את הקטע הראשון בג'ירו ד'איטליה

המרוץ היוקרתי יצא לדרך בירושלים • שני הרוכבים הישראלים עצרו את השעון על 13.47 דק' ו-13.51 דק' בהתאמה: "אווירה מטורפת" • דומולאן, האלוף מהשנה שעברה חצה ראשון את קו הסיום

הרוכב הישראלי גיא שגיב בפעולה // הרוכב הישראלי גיא שגיב בפעולה ,
הרוכב הישראלי גיא שגיב בפעולה // הרוכב הישראלי גיא שגיב בפעולה

מרוץ הג'ירו ד'איטליה יצא לדרך בשעות הצהריים בירושלים. בזה אחר זה הוזנקו הרוכבים לקטע הראשון נגד השעון, שאורכו 9.7 ק"מ.

תום דומולאן, המנצח בג׳ירו של השנה שעברה ואלוף העולם נגד השעון עלה על הפודיום כבר לאחר שלב הראשון, אותו ניצח בזמן של 12 דקות ושתי שניות. רוהאן דניס האוסטרלי מקבוצת בי.אמ.סי סיים במקום השני שתי שניות אחריו ו-ויקטור קאמפרנטס הבלגי מקבוצת לוטו סאודל סיים שלישי בזמן זהה. 

בגזרה הישראלית, בן הרמנס הבלגי היה הראשון לחצות את קו הסיום עבור קבוצת הסייקלינג אקדמי כשסיים את הקטע לאורך 9.7 ק״מ ב-13:14 דקות, מרחק של דקה ו-12 שניות מדומולאן המוביל כשהוא במקום ה-108 בסך הכל. מעבר לכך, שני הישראלים, גיא ניב וגיא שגיב שחוו את הטבילה הראשונה במגרש של הגדולים, כשזו היתה הפעם הראשונה שהם משתתפים בגראנד טור סיימו בחלק התחתון של הדירוג. שגיב סיים במקום ה-162 בזמן של 13:47 וניב סיים מעט אחריו, כשחלף על פני קו הסיום ב-13:51 דקות ומדורג כעת במקום ה-167. 

מעבר לכך, רובן פלאזה, הספרדי של הסייקלינג אקדמי הישראלית סיים במקום ה-135 בזמן של 13:26 דקות. גוים בוויאן במקום ה-157 בזמן של 13:43, זאקארי דמפסטר מהסייקלינג אקדמי גם כן, צלח את המסלול בזמן של 13:45 וסיים במקום 159, קריסטס ניילנס הלטבי מהאקדמי בזמן של 13:53 וכריסטיאן סאברגלי מהקבוצה הישראלית סיים את קו הסיום ב-14:01.

מחר מחכה לרוכבים קטע רכיבה לאורך 167 ק״מ מחיפה לתל אביב וביום ראשון ירכבו מב״ש לאילת.

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר