אוהבים חיות מחמד? גם אנחנו, אך עם זאת, כדאי שתדעו שהם לא רק מביאות איתן אהבה רבה אלא גם מחלות, חלקן מסוכנות מאד. בהקשר לכך, זכור מקרה שדווח בישראל היום, במסגרתו פסיכיאטר בריטי איבד את שתי רגליו, חמש אצבעות יד ימין ואת אפו בעקבות אלח דם בו נדבק מכלבו. לאור זאת החלטנו לציין את המחלות מסכנות החיים שאתם יכולים להידבק בהן מחיות המחמד שלכם:
טוקסופלזמה
את המחלה הזו מעבירים חתולים להעביר לבני אדם דרך מגע עם מגש הצואה שלהם, שאריות אוכל או טרף של החתולים וכן ממקומות ההמלטה שלהם. מדובר בטפיל שגורם לתסמינים דומיי שפעת אצל ילדים ואנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת. אולם הסיכון הגבוה ביותר הוא לנשים בהיריון כיון שהטפיל יכול לפגוע בעובר לפני הלידה.
תולעים
כלבים וחתולים עלולים להידבק בסוגים שונים של טפילי תולעים ולהעביר אותן לאדם. ההידבקות הראשונה היא על ידי אכילת פסולת, מגע עם האדמה וכן אכילת מאכלים נגועים. יש לציין כי חלק מטפילי התולעים יכולים לפגוע במערכת העיכול שלנו וכן לייצר נזקים אחרים. לכן כדאי מאד לשמור על היגיינת בעלי החיים ובכל חשד ללכת לווטרינר. הטיפול בבני אדם וכן בבעלי החיים הוא על ידי תרופות.
מחלת שריטת החתול
המחלה נגרמת על ידי חיידק שנקרא "ברטונלה" שנישא ברוק של חתולים נגועים. החיידק יכול בתנאים מסוימים לעבור מחתולים לבני אדם. מחלת שריטת החתול היא מחלה יחסית קלה לבני אדם בריאים אבל יכולה להיות בעייתית לאנשים עם מערכת חיסון חלשה כמו חולי סרטן, חולי סכרת וחולי איידס. במקום השריטה יכולה להופיע שלפוחית או פצע מזוהם, יכולים לעבור 3-10 ימים מהנשיכה עד הופעת הסימנים. מתפתחת דלקת של בלוטות הלימפה האזוריות. לדוגמא אם הנשיכה היא ביד אז יתנפחו בלוטות הלימפה בבית השחי. לפעמים המחלה מלווה בחום נמוך. בכל מקרה של סיבוך יש לפנות לרופא. יש לציין כי בגלל המחלה הזו יש לקצוץ ולנקות את ציפורני החתולים וכן גם למנוע מהם ללקק פצעים בגוף שלנו.
סלמונלה
חיידק הסלמונלה מצוי לא רק במאכלים מקולקלים אלא גם בתרנגולות, זוחלים, כלבים וחתולים. הסימן הקליני המצוי ביותר בבני אדם ביחס לחיידק הוא קלקול קיבה וכאבי בטן. לכן כדאי מאד אחרי כל מגע עם בעל חיים לשטוף ולחטא את הידיים היטב.
קמפילובקטר
מדובר בזיהום חיידקי שכלבים עלולים להידבק בו ולהעביר את החיידק לבני אדם בעקבות איכלת אוכל לא טוב, או לשתות מים שאינם טובים. החיידק יכול לגרום לבני אדם כאבי בטן עזים בין יום לשבוע ימים מתחילת המחלה, שלשולים ל- 1-3 ימים ולפעמים צואה דמית. הסימנים הקליניים דומים ליתר דלקות מעיים הנגרמות ע"י חיידקים פתוגניים, אבל במקרה זה תקופת הדגירה עורכת בין 1-11 יום כשבאופן רגיל היא 2-5 ימים. גם כאן עיקר דרכי המניעה הם היגיינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו