אנגליה: ישראלי לשעבר רצח את בתו

אנגליה: רוברט פיטרס בן ה-56, ששירת בצה"ל בצעירותו, יישלח למאסר עולם לאחר שהורשע בחניקתה של סופיה הקטנה – בתו בת ה-7 • השופטת: "רצח בכוונה תחילה"

הבת סופיה והרוצח// צילום: Metropolitan Police/PA

סערה בעקבות משפטו של סוחר עתיקות מצליח שיושם מאחורי סורג ובריח ל-24 השנים הקרובות (לכל הפחות), לאחר שרצח את בתו בת ה-7. מדובר בחייל צה"ל לשעבר שהשתקע בבריטניה וסבל מדיכאון כרוני בשנים האחרונות.

במשך שנים פיטרס בן ה-56 התחקה אחר קורותיהם של רוצחי ילדים. אולי מסיבה זאת, במוחו הלכה וקרמה עור וגידים התשוקה לבצע רצח אכזרי מסוג זה בעצמו.  

בחודש נובמבר האחרון של שנת 2017 חנק פיטרס את סופיה במיטתה. כשהקיצה בבהלה, התנצל בפניה פיטרס, אך המשיך ורצח אותה. היה זה בווילה המפוארת שלו בווימבלדון, מדרום מערב ללונדון.

בתום הפשע הנורא, התקשר רוברט פיטרס לכוחות החירום ודיווח להם על מה שעשה. אנשי הרפואה שהגיעו למקום, פינו את סופיה לבית החולים, אך היא לא החזיקה מעמד ונפטרה למחרת בשעות השחר. 

חודש לפני הרצח הנורא, ניצל פיטרס מניסיון התאבדות כושל שביצע בעצמו בשל דיכאון בו היה שרוי זמן מה.

בית המשפט גזר עליו תקופת מינימום של 24 שנים. בהכרעת הדין אמרה השופטת כי היה זה רצח מתוכנן מראש, עם כוונה ברורה להרוג.  "אי אפשר לדמיין את הרגעים המודעים האחרונים בחייה של הילדה. היא היתה ילדה מקסימה שאהבה את הוריה וחשבה שהם אוהבים אותה." אמר. 

השופטת חתמה: "היא ישנה במיטה, וללא ספק חשה בטוחה. סופיה האמינה כי לא משנה לאיזו צרה תיקלע, היא תמיד תקבל הגנה מאביה."

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר