אלעד "מחנך השנה": "אני מלמד את הילדים לקבל את השונה"

אלעד אמסלם, מדריך בעל מוגבלות, נבחר ל"מחנך השנה" של מועצת ארגוני הילדים והנוער • יקבל את הפרס מחניך בן 7 • מוביל צוות של 15 מדריכים ואחראי על 100 חניכים • "לא נתתי למוגבלות לנצח אותי"

אלעד אמסלם והחניך נחשון מזרחי // צילום: אלכסיי טופורובסקי ,
אלעד אמסלם והחניך נחשון מזרחי // צילום: אלכסיי טופורובסקי

"כשהילדים צחקו ממבוכה, הבנתי שזו הזדמנות עבורי": כשאלעד פגש לראשונה את חניכיו הילדים, הם לא ידעו כיצד לקבל את המדריך החדש והשונה. הוא דווקא ראה במגבלה שלו דרך לחשוף אותם לאנשים שונים מהם. חניכו הצעיר, נחשון בן ה־7, יעניק לו את התואר "מחנך השנה" של מועצת ארגוני הילדים והנוער בשיתוף משרד החינוך.

אלעד אמסלם, בן 19 משוהם, סיפר על הפגישה הראשונה שלו עם חניכיו: "הילדים מעולם לא נחשפו לאנשים שונים מהם. באותו הרגע הרגשתי לא נעים, אבל מהר מאוד הבנתי שזו ההזדמנות שלי ללמד אותם ולחשוף אותם לאנשים שונים מהם, הבנתי שזו ההזדמנות שלי להעביר להם ערכים שבמקומות אחרים לא בטוח שהם יספגו", מספר אלעד, הפעיל בארגון הנוער "ידידי עוז". 

על ההתחלה הוא מספר: "בגיל חצי שנה ההורים שלי התבשרו על הנכות שלי, שמתבטאת במוגבלות בפלג הגוף הימני. ויזואלית, מי שרואה אותי ישר מבחין בנכות, אבל אני לא מרגיש נכה או מוגבל. החלטתי שלא לתת לה לנצח אותי, החלטתי שאני בוחר בחיים ובעזרת אנשים טובים בדרך סללתי דרך חדשה, שונה אך מיוחדת בחינוך הבלתי פורמלי במדינת ישראל". לאחרונה התבשר אלעד כי נבחר מכל הארץ ל"מחנך השנה" של ארגון הנוער "ידידי עוז", ובמסגרת כנס של מועצת ארגוני הילדים והנוער בישראל בשיתוף עם משרד החינוך, שיתקיים ב־7 במאי במרכז רבין, יוענק לאלעד אות הוקרה על פעילותו מעוררת ההשראה בארגון. מי שיעניק לאלעד את האות יהיה דווקא החניך שלו, נחשון, אשר מעיד כי אלעד משמש עבורו דוגמה והוא יכול להתייעץ איתו ולשוחח איתו, ממש כמו אח גדול. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

לארגון הנוער "ידידי עוז" בשוהם הצטרף אלעד בגיל 16 כמדריך לילדים צעירים בגיל בית הספר היסודי, ועם הזמן התקדם והפך לאחראי לסניף הפעילות של הארגון בשוהם. "יום אחד פנו אלי מהארגון וביקשו ממני להיות אחראי לסניף ובעצם להוביל את צוות ההדרכה, שכולל 15 מדריכים בוגרים ו־100 חניכים־ילדים. חששתי לא מעט שלא אצליח להתמודד, אך לבסוף החלטתי לקחת את זה על עצמי ומהר מאוד הסניף הפך לבית השני שלי", מספר אלעד. לפני כשנה פגש אלעד באחת מהפעילויות בארגון הנוער את נחשון מזרחי, בן 7 משוהם. "נחשון ספג הרבה מאוד ערכים עוד בגילו הצעיר בזכות הפעילות בארגון ועם הזמן התקרבנו מאוד, נחשון הפך לחניך פעיל, תורם לסביבה, מסייע לחבריו ובעיקר קשוב וסבלני", הוסיף אלעד. 

שלומי קסטרו, מנכ"ל מועצת ארגוני הילדים והנוער בישראל, אמר כי "אלעד בדרכו ובפעילותו מעוררת ההשראה מגלם את מסלול ההגשמה הייחודי שבו בוגר ארגון הנוער ממשיך בנתינה בלתי פוסקת ומעורבות פעילה בעירו בדגש על עשייה חינוכית כדרך חיים. זו הסיבה שארגוני הנוער מהווים גורם כה משמעותי במארג הקהילתי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר