ריאל מדריד הוכיחה פעם נוספת שיש לה את כל מה שצריך כדי לזכות בליגת האלופות פעם אחר פעם אחר פעם: יכולת, מאמן אמיץ, וגם לא מעט מזל. אמש באליאנץ ארנה שילבה אלופת אירופה את כל אלה, ולמרות שכריסטיאנו רונאלדו שבת מכיבושים לראשונה העונה במפעל, היא חזרה ממינכן עם 1:2 על באיירן שמעניק לה מקדמה משמעותית לקראת הגומלין בשבוע הבא בברנבאו.
זה היה המפגש ה־25 ביריבות הקלאסית ביותר ביבשת. החמישה האחרונים הסתיימו בניצחון של ריאל, ובאיירן הגיעה נחושה במטרה לעצור את הרצף. לשם כך, יופ היינקס העלה הרכב התקפי עם חאבי מרטינס כקשר אחורי בודד, אלא שהתוכניות שלו השתנו כשאריאן רובן נפצע אחרי שבע דקות ובמקומו נכנס תיאגו.
גם פציעה וחילוף של ג'רום בואטנג לא מנעו מבאיירן לשלוט ולהוביל משער של יוזוע קימיך, אבל ריאל מצאה את דרכה חזרה. מרסלו, שלא סגר את האגף שלו בגול של הגרמנים, פיצה על הטעות עם שער נהדר, השלישי שלו העונה באלופות, וקבע 1:1 לפני הירידה להפסקה.
בפתיחתה של המחצית השנייה, זידאן ביצע מהלך. בהיעדר שליטה במרכז המגרש, הוא הכניס את מרקו אסנסיו המהיר במקומו של איסקו הסטטי. 12 דקות אחר כך לחץ של המחליף הוביל לטעות של רפאיניה; לוקאס ואסקס, שקיבל את חולצת ההרכב במקום בנזמה, שלח מסירת עומק לאסנסיו, שהשלים מהפך.
בחצי השעה האחרונה באיירן ישבה על השער של ריאל, שם חיכה לה קיילור נבאס. הקוסטירקני היה אשם בשער של קימיך, אך עם שתי הדיפות גדולות מול פרנק ריברי הזכיר שעדיין מוקדם לחפש לו מחליף. החמצה לא אופיינית של רוברט לבנדובסקי לקראת הסיום קבעה שהמשחק יסתיים ב־1:2 לריאל, בדיוק אותה תוצאה כמו בשנה שעברה. אז, כזכור, באיירן הגיעה לברנבאו וניצחה גם כן 1:2 (ריאל ניצחה 2:4 בהארכה). השאלה אם רובן, בואטנג וחאבי מרטינס שנפצעו אמש, יעמדו לרשותה בעוד חמישה ימים בלבד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו