יממה לאחר חיסולו של מהנדס חמאס במלזיה פאדי אל-בטאש נשא דברים השר וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני יואב גלנט וסיפק רמז על מי שעומד מאחורי המבצע.
"נרדוף כל אחד באשר הוא, גם בקצה העולם, ונביא אותו חי לבית משפט או מת לבית קברות. מדינת ישראל לא תוכל להשלים יותר עם טרור כלפי יהודים", אמר השר בטקס הנחת אבן הפינה של המטה העולמי של זק"א. יחד עם זאת, גלנט סירב לאשר שישראל עומדת מאחורי הפעולה.
סוכת האבלים של משפחת אל בטאש בעזה // צילום: AFP
שר הביטחון אביגדור ליברמן נשאל הבוקר בראיון בגלי צה"ל על החיסול ואמר: "אפשר לייחס את החיסול לג'יימס בונד. ארגוני הטרור מחפשים כל הזמן לפגוע בישראל". בראיון לרשת ב' אמר: "האיש לא היה צדיק ולא עסק בשיפור תשתיות בעזה – הוא עסק בשיפור הדיוק של הרקטות. מספיק לעקוב אחרי התקשורת בעולם הערבי בשביל להבין את זה. חיסול חשבונות בין פלגים שונים של ארגוני טרור זה דבר שאנחנו רואים חדשות לבקרים. אני מניח שזה גם מה שהיה במקרה הזה".
חבר קבינט נוסף, שר החינוך נפתלי בנט, נשאל אף הוא על חיסולו של אל בטאש ואמר: "אני שמח שמלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים".
על פי הדיווחים בתקשורת המלזית, אתמול בשעת בוקר מוקדמת יצא אל בטאש, מהנדס ארגון החמאס, ממסגד בבירת מלזיה קואלה למפור. על אופנוע ארבו לו המחסלים שפתחו בירי לעברו. על פי טענת המקומיים, לגורמי החירום לקח כ-40 דקות להגיע ולא נותר להם אלא לקבוע את מותו.
גורמים בחמאס מיהרו להאשים את ארגון הביון הישראלי, המוסד, באחריות לחיסולו של אל בטאש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו