פעילים בעבודה מקדמים יוזמה להדחת גבאי

הפעילים דורשים לערוך פריימריז חדשים לתפקיד היו"ר • מדובר בקריאה פומבית ראשונה להדחת גבאי • סקר חדש צופה למחנה הציוני 10 מנדטים בלבד

צילום: אורן בן חקון // על סף הדחה מוקדמת? גבאי

יממה אחרי שאבי גבאי, יו"ר מפלגת העבודה, הודיע על כינוס ועידת המפלגה על מנת לאשר את הגדלת מספר חברי צירי הועידה, ועל רקע הדשדוש המתמשך של המפלגה בסקרים, החלו כמה פעילים מרכזיים במפלגה ליזום מהלך מקביל לכינוס הוועידה, מתוך מטרה לקיים פריימריז לראשות העבודה עוד לפני הבחירות לכנסת. 

על פי חוקת המפלגה במידה שיושגו חתימותיהם של שליש מצירי הועידה, על גבאי יהיה לכנס את הועידה לבקשתם ולקיים הצבעה בעניין. על אף שסיכויי המהלך נחשבים נמוכים, מדובר בפעם הראשונה שפעילים מרכזיים במפלגה מתייצבים בגלוי נגד היו"ר המכהן ומבקשים להביא להדחתו

במכתב שהפיצו הפעילים אתמול, נכתב: "אנו מבקשים למען הצלת המפלגה להעלות להצבעה את הנושאים הבאים: 1. אישור חזון חדש למפלגה ולישראל. 2. קיום פריימריז פתוחים לראשות המפלגה עוד לפני מועד הבחירות לכנסת. 3. שינוי שיטת הבחירות של מועמדי המפלגה לכנסת לשיטת בחירות על פי אזורי בחירה גיאוגרפיים". עוד דורשים הפעילים כי ההצבעה על הצעותיהם תהיה הצבעה חשאית. 

כאמור לא מדובר בהצעה בעלת סיכויים רבים לזכות ברוב בועידה אולם מדובר בציון דרך משמעותי במאבקים הפנימיים המתנהלים בתוך המפלגה ובהתנגדות ההולכת וגוברת לגבאי, זאת נוכח המצב העגום בסקרים: סקר חדש של ערוץ הכנסת שנערך אתמול על ידי "פנאל פוליטיקס", והתפרסם היום (שני), מגלה שהליכוד זוכה ל-29 מנדטים, ושומר על פער משמעותי מיש עתיד, שזוכה ל-20 מנדטים בלבד. הבית היהודי מפתיעה ומזנקת בסקר ל-12 מנדטים וחולפת על פני המחנה הציוני, שמקבלת 10 מנדטים בלבד.

בתוך כך, ערוץ 20 פרסם היום כי מחאת פעילי מפלגת העבודה הופכת משקטה לפומבית וסוערת. אמש נערך כנס מתוח במיוחד בתיאטרון היהלום ברמת גן. יו"ר העבודה, אבי גבאי, שהגיע לשאת דברים בפני 400 פעילים ואזרחים, נקטע במהלך הכנס על ידי כמה מפעילי המפלגה. לדבריהם, לא ייתכן שהמועמדים  לבחירות לרשויות המקומיות מטעם המפלגה ייבחרו באמצעות סקרים ושיריונים של היו"ר ולא באמצעות פריימריז בלבד כפי שהיה נהוג עד כה. לדברי כמה מהנוכחים, מארגני הכנס לא אפשרו לאותם פעילים לקחת את המיקרופון במטרה לשאול שאלות נוקבות ולהביע את מחאתם. לפיכך, כמה מהם בחרו לנטוש את הכנס ולא להמתין לסוף דבריו של גבאי.

משה גבאי, עוזר ראש עיריית רמת גן ופעיל מרכזי של מפלגת העבודה, נכח באירוע ומספר בשיחה עם כתב ערוץ 20: "פקדתי למפלגה הרבה מאוד אנשים מתוך רצון לשנות ולהשפיע ולא כדי שיושב הראש יבחר את הנציגים שלנו באמצעות סקר. זאת התנהלות לא דמוקרטית ולא ניתן לה יד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר