"דירה להשכיר", החברה הממשלתית להשכרה ארוכת טווח של דירות שהוקמה לפני כשלוש שנים ומעסיקה 15 עובדים, שיווקה עד היום 5,000 דירות ובסך הכל מתוכננות עוד 60 אלף יחידות דיור בכל רחבי הארץ. כל זאת בעקבות החלטת הממשלה מ־2013 לבנות כ־150 אלף יחידות דיור להשכרה ב־20 השנים הבאות. לאחר מכן היזם יוכל למכור את הדירות האלה.
מנכ"ל החברה, עוזי לוי, אומר ל"ישראל היום" כי הוא מאמין שהחברה יכולה לעשות את השינוי התודעתי אצל הישראלי, שיתחיל להתנהג כמו ברוב מדינות העולם שבהן דירה בבעלות אינה החלום האולטימטיבי.
"אני רוצה לשנות את הדנ"א הישראלי, לא חייבים לקנות דירה ולהשתעבד למשכנתא ל־20 שנה. אפשר לשכור דירה חדשה שלנו ולהפנות את הכסף לאפיקים אחרים, כמו לימודים ועסקים", אומר לוי.
כמיליארד דולר הוציאו הישראלים בשנה שעברה על נדל"ן בחו"ל. עוזי לוי מאמין שגם את זה הוא יכול לשנות: "בין השאר אנחנו מנסים להשאיר את הכסף של הישראלים בארץ. אנחנו מציעים ליזמים קרקע במחיר מופחת, לאחר שזכו במכרז ומקימים פרויקט של דירות חדשות בליווי פיננסי. כך עשינו לא מזמן בנווה שאנן בחיפה בליווי של מנורה מבטחים, וזה משך הרבה מאוד אנשים שקנו גם להשקעה, במקום להשקיע את הכסף בחו"ל".
"דירה להשכיר" מתמקדת כעת בשני מיזמים: משולש הבורסה ברמת גן שבו ארבעה מגדלים בני 60-8 קומות, עם מגורים להשכרה ל־20 שנה, מעונות סטודנטים ושטחי מסחר ותעסוקה.
פרויקט הדגל השני הוא תוספת של 11.5 אלף יחידות דיור בבנייה עירונית בלוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו