שנת ה-70 למדינה: אלו הם "מנהיגי התעשייה" של ישראל

משרד הכלכלה הכריז על הזוכים שצפויים לקבל את עשרת האותות בטקס חגיגי במעמד הנשיא • שר הכלכלה אלי כהן: "הצלחתה של התעשייה הישראלית – בזכות ההון האנושי"

לרגל ציון 70 שנה להקמת מדינת ישראל, הכריז היום (חמישי) משרד הכלכלה והתעשייה, בראשות שר הכלכלה אלי כהן, על רשימת הזוכים והזוכות באות "מנהיגי התעשייה", אשר נועד לבטא הערכה כלפי אלו שתרמו באופן בולט לפיתוח התעשייה הישראלית על שלל מגזריה.

רשימת הזוכים גובשה על ידי וועדות מומחים שבראשן עמדו בכירים במשרד הכלכלה והתאחדות התעשיינים, בהם מנכ"ל המשרד ויו"ר ההתאחדות. 10 האותות יחולקו למנהיגי התעשייה אשר פעלו לקידום ענף התעשייה בתחומי הטכנולוגיה המתקדמת, חדשנות והסקטור התעשייתי. 

ברשימת הזוכים המכובדת ניתן למצוא את זוכה פרס ישראל סטף ורטהיימר,  מייסדם של המפעלים "ישקר" ו-"טכנולוגיית להבים", גיורא אקרשטיין "האיש שריצף את ישראל", מנכ"ל ויו"ר אסם דן פרופר, סגנית נשיאת אינטל לשעבר מקסין פסברג, האחים זהר ויהודה זיסאפל, שייסדו עשרות חברות הייטק מצליחות ומקים אמדוקס, מוריס קהאן.

 

כמו כן, יקבלו את האות גם רים ועימאד יונס, מייסדי חברת "אלפא אומגא" ופעילים חברתיים בולטים בתחום השוויוניות במגזר הערבי, והיזם יוסי ורדי, שבין עשרות החברות שהקים נמצאת גם תוכנת המסרים הנוסטלגית "ICQ". 

עוד נמצאים ברשימת הזוכים: מייסד ובעלי "כתר פלסטיק", סמי סגול, ושמעון אקהויז, שהקים את חברת "לומיניס" ומאחוריו עוד מעל 25 חברות הזנק בתחום הציוד הרפואי שסייעו למיליונים ברחבי העולם.

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן // צילום: גדעון מרקוביץ'

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן סיפר: "פיתוח התעשייה הישראלית הוצב כיעד לאומי כבר עם קום המדינה. מאז, עברנו כברת דרך לא פשוטה, שהביאה ליצירת תעשייה מגוונת, ייחודית, פורצת דרך ומובילה עולמית, ששמה יצא למרחוק. הצלחתה של התעשייה הישראלית הנה תולדה של התמודדות ייחודית עם אתגרים קשים והתמקדות מרכזית במשאב הייחודי – ההון האנושי". 

"מנהיגי ומנהיגות התעשייה הישראלית, לקחו על עצמם את היוזמה והאחריות להוביל את התעשייה והכלכלה הישראלית להצלחה, ובדרכם בנו את הארץ, יצרו מקומות עבודה, הכשירו עובדים והחיו את הפריפריה. התעשייה הישראלית היא מיסודותיה של מדינת ישראל ומנהיגי התעשייה – במסירותם, השקעתם ופועלם, מרכיבים יסודות אלו אשר הביאו לבניין הארץ, לביסוס התעשייה, התעסוקה והכלכלה, ששמם יצא למרחוק ולגאווה לאומית. על כך מגיעה להם תודה"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר