בית משפט העליון הודיע היום (רביעי) כי הוא דחה את עתירת משפחת התינוק שטבע למוות ביום שני באשדוד ומאשר את נתיחת גופת התינוק, בהתאם לדרישת המשטרה. עם זאת, ביקשו השופטים לעשות זאת בצורה הדרגתית, בתיחה מקומית ובנוכחות רופא מטעם המשפחה
השופטים קבעו כי נוכח החומר שהתקבל, אין לשלול בשלב זה סיבת מוות נוספת על הסיבה שעלתה מגרסת ההורים, ואין מדובר רק בשאלות שעניינן אופי הטביעה.
צילום: א. כהן
השופטים אף הדגישו כי הם נותנים את דעתם לטענות הנכבדות של הסנגורים עורכי הדין איתמר בן גביר ומשה אלמליח באשר לשמירה על כבוד המת, אלא שבמקרה זה, לשיטתם, אין מנוס, אלא להורות על נתיחה.
עו"ד איתמר בן גביר: יש להצטער על החלטת בית המשפט העליון שפגע לא רק במשפחה וברגשות הציבור, אלא קודם כל בגופת תינוק בן חודש. ניתן היה, לדעתי, להסתפק בבדיקות אחרות ובחומר החקירה שקיים בתיק. אני סבור שידם של אנשי המכון לרפואה משפטית קלה, והם עורכים ניתוחים למתים אף במקום שאין צורך בכך.
"כבוד האדם הוא לא רק כבודו של האדם בחייו", כך נכתב בעתירה הדחופה שהוגשה הבוקר לבית המשפט העליון מטעם משפחת התינוק, ולפיה יתבקש בית המשפט שלא להשחית ולפגוע בגופת התינוק מאשדוד. שופטי העליון התכנסו בשעה 13:30 לדיון דחוף בעניין, בעוד בריכוזים החרדים נערכים להפגנות גדולות ואלימות בנושא.
עורך הדין איתמר בן גביר שנשכר לצורך ייצוג בעתירה יחד עם עורך הדין משה אלמליח כתב בעתירה כי היא מוגשת בראש ובראשונה כדי לעשות חסד של אמת עם תינוק קטן שסיים חייו תוך חודש ימים, וזעקתו עולה בארץ ובשמיים: "אל תשחיתו את את גופתי".
בעתירה נטען כי ניתוח שלאחר המוות הוא פגיעה קשה בכבוד המת ואיסור גמור וחמור בתורת ישראל. עוד נטען כי ניתוחים כגון זה נעשים כאשר סיבת המוות לא הובררה, אלא שבמקרה דנן נטען בעתירה כי בידי המשטרה ראיות למכביר על סיבת המוות, ועקב הוראות צו איסור פרסום הדברים ימסרו לבית המשפט בדלתיים סגורות.
בעתירה נטען בין היתר כי הפסיקה הישראלית קבעה לא אחת שהזכות לכבוד עומדת לאדם גם לאחר מותו, כך למשל נקבע כי כבוד האדם שבחוק היסוד כבוד האדם וחירותו פורש עצמו גם על כבוד המת וכי כבוד המת כולל בתוכו גם את כבודם של בני המשפחה וכפי שנפסק בפרשת קסטנבאום המפורסמת.
"קבורה - מבלי להשחית גופתו"
נכתב שם כי כבוד האדם אינו רק כבודו של האדם בחייו. זהו גם כבודו של אדם לאחר מותו, וזהו גם כבודם של יקיריו השומרים את זכרו בליבם.
טענה נוספת של העותרים היא כי בעידן של היום יכולה המשטרה להסתפק בבדיקות חלופיות שיאפשרו לקבל נתונים שונים וכי בכל מקרה נסיבות העניין והעובדה כי הדברים ידועים היטב למשטרה דווקא מלמדות על כך שאין במקרה זה לערוך את הנתיחה.
העותרים ביקשו מבית המשפט להוציא צו ביניים ולעכב את הנתיחה עד לאחר דיון והחלטת בית המשפט העליון.
עו"ד איתמר בן גביר אמר כי "מדובר בתיק שבו נזעקת זעקת התינוק וזעקת כל העולם היהודי, אני מקווה שבית המשפט העליון יאזן בין האינטרסים השונים וישקול גם שיקולים של כבוד המת. אפשר וניתן לסיים פרשה זו ולהביא את העולל לקבורה במדינת ישראל מבלי להשחית את גופתו ולפגוע בכבודו".
עו"ד אלמליח הוסיף כי ניתוח של אחר המוות הוא מצב בלתי הפיך, וברור לנו שסיבת המוות ידועה למשטרה ויש להצטער כי המשטרה מתעלמת מריגשות הציבור וכבוד הנפטר ומבקשת לפגוע בתינוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו