פוטין: נקדם אספקת טילי נ"מ מסוג 400־S לטורקיה

מערכת הנ"מ נחשבת לאחת המתקדמות בעולם, והיא בעלת טווח תיאורטי שמכסה את צפון ישראל • הנשיא הרוסי הגיע לטורקיה ונועד עם ארדואן • מחר ייפגשו השניים עם נשיא איראן רוחאני • שלוש המדינות תומכות בצדדים יריבים במסגרת הסכסוך המתמשך בסוריה

ארדואן ופוטין , רויטרס
ארדואן ופוטין, צילום: רויטרס

לקראת פסגת ציר הרשע: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש היום (שלישי) עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן באנקרה בביקור מדיני ראשון שלו מאז ניצח בבחירות בחודש שעבר. 

על פי הקרמלין, השניים השתתפו בטקס שבו נחנכה תחנת הכוח הגרעינית הראשונה של טורקיה, שנבנתה בסיוע רוסי. עלות המיזם מוערכת ב־20 מיליארד דולר, והתחנה צפויה לפעול במלוא ההספק במהלך חמש השנים הקרובות.

היום צפויים השניים - שהפכו למקורבים בשנים האחרונות - להיפגש עם נשיא איראן חסן רוחאני לפסגה משולשת שנייה בתוך כמה חודשים. אתמול אמר פוטין כי יקדם את עסקת הטילים נגד מטוסים אס־400 שנחתמה עם טורקיה.

שלוש המדינות פועלות על אדמת סוריה ומנסות להגיע להסדר שיוביל לסיום הסכסוך הממושך, אף על פי שהן תומכות בצדדים יריבים - פוטין ורוחאני מגבים את בשאר אסד, ואילו ארדואן את המורדים.

ההערכות השמרניות מעלות כי איראן ורוסיה יתמקחו על המקומות שבהם איראן תוכל לפעול ללא מה שייתפס כ"עלבון" בעולם לשלטונו של נשיא סוריה, בשאר אסד. ארדואן צפוי לדרוש כי הכורדים לא יקבלו אוטונומיה ולא יהוו חלק מחלוקתה העתידית של סוריה. 

הפגישה הקודמת בין הצדדים התקיימה בחודש נובמבר האחרון, ובמהלכה הם טענו כי ארגוני הטרור הם אלה שהפרו את השקט  במדינה. סביר להניח כי אסד יישם את תכתיבי רוסיה בנושא לאחר סיום מלחמת האזרחים במדינה. במקביל, אתמול סיים צבא טורקיה את כיבוש העיר עפרין שבצפון סוריה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר