אסון בנתיבות: נפטר הילד בן ה-3 שנשכח ברכב

ככל הנראה גל-עד בונה ז"ל נכנס לאוטו ונרדם בעת ששטף את המכונית ושיחק • אביו ספד לו בהלוויתו: "מאז שהיית ילד גרמת לנו רק לאושר ושמחה"

צילום: אורן בן חקון ,
צילום: אורן בן חקון

אסון בנתיבות: גל-עד בונה בן ה-3, שנשכח ברכבו היום (רביעי), נפטר לאחר שניסיונות ההחייאה שבוצעו בו לא צלחו.

הוא הובא למנוחות בשעות הערב והיחיד שספד לו היה אביו, יצחק, שאמר: "מאז שהיית ילד גרמת לנו רק לאושר ושמחה. נמשיך לשמוח כמה שאנחנו יכולים בעקבות השמחה שהנחלת לנו. השמחה תמשיך לשרור אצלנו בבית".

במשטרת ישראל התקבל דיווח אודות פעוט ברחוב המעפיל בעיר אשר נזקק לטיפול רפואי. שוטרים הגיעו למקום ופתחו בבדיקה. ככל הנראה הילדים שיחקו בחוץ במהלך שטיפת האוטו, כשאחד מהם נכנס לאוטו ונרדם בתוכו. אחד השכנים סיפר: "לא הייתי פה כשזה קרה. כשיצאתי ראיתי ילדים רצים פה, שוטפים את הרכב, וכשחזרתי ראיתי מה קרה".

אוריאל כהן חובש באיחוד הצלה סיפר: "כשהגעתי למקום יחד עם חובשים נוספים מיחידת האופנועים של איחוד הצלה צוות נתיבות ביצענו פעולות החייאה ממושכות על הילד. לאחר מכן הוא פונה תוך כדי המשך פעולות החייאה במצב אנוש לבית החולים סורוקה בבאר שבע. צוותי חוס"ן, היחידה לסיוע נפשי של איחוד הצלה הגיעו אף הם לסייע עקב אופי האירוע".

הטלפון ממנו ניסה להזעיק השכן עזרה // צילום מסך

השכנים סיפרו שמדובר באנשים שקטים, וכי האמא דמות  פעילה  בעיר נתיבות. "הבנתי שהילד היה באוטו כמה שעות, אח שלו בכה פה בחוץ ושמעתי אמבולנסים האבא של הילד קרא לעזרה הילד כזה מתוק. קורע את הלב", אמרה אחת השכנות.

שמעון וקנין, אחד השכנים שעזר לבצע בילד החייאה, סיפר: "הייתי פה בחוץ ושמעתי את האמא צועקת 'שמעון, תציל אותנו. מה צריך לעשות?', אמרתי להם לעשות החייאה, ניסיתי להתקשר למד"א, אך בגלל הבעיות ברשת הסלולר לא הצלחתי. ראיתי שהם הוציאו את הילד מהאוטו ואז התקשרתי דרך הטלפון הקווי ומדא הדריכו אותנו מה צריך לעשות, אבא שלו עשה לו הנשמה והילד הקיא, שטפתי לו את הפנים עם מים, אמרו לנו ללחוץ על החזה. מד"א הגיעו וביצעו בו החייאה. זאת משפחה נהדרת, משפחה ברוכת ילדים שאלתי אותם מה קרה. אמרו לי שהוא נשכח באוטו".

חשוב להבהיר כי העיכוב בשיחה למד"א עקב בעיות הקליטה ארך כדקה אחת. בנוסף, באזור נתיבות ישנן בעיות קליטה עוד לפני שהתגלעו הבעיות שנוצרו עקב הלחימה במצרים, שרק החמירו את השיבושים הקיימים.  

עו"ד ורד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד, קראה למשרד התחבורה "להסדיר לאלתר את נושא התקינה המחייבת ברכבים פרטיים ולקיים מסע הסברה יומיומי ואינטנסיבי בכל אמצעי התקשורת כי לילד הבא שיפגע כתוצאה משיכחה ברכב אין זמן לחכות. הקיץ הלוהט כבר בפתח".

עו"ד וינדמן הוסיפה כי "אסור להשלים עם המקרים הללו. זו לא גזירת גורל. על כל אחד לקחת אחריות , אם זו המדינה ואם אלו ההורים ולעשות, כבר היום, כל שניתן על מנת למנוע השנות מקרים אלו, להם אנו עדים שוב ושוב".

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר