פייסבוק מסתבכת שוב

אחרי פרשת קיימברידג' אנליטיקה: תביעה ייצוגית נגד פייסבוק בגלל איסוף מידע ממשתמשי אנדרואיד

מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג// צילום: רויטרס ,
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג// צילום: רויטרס

הרשת החברתית הגדולה בעולם הולכת ומסתבכת: פייסבוק נתפסת שוב בגניבת מידע ממשתמשים. במקרה הנוכחי מדובר באיסוף מידע המוני של החברה ממשתמשי אנדרואיד.  

השבוע התברר שהרשת החברתית העולמית עקבה באופן רציף ושמרה מידע נרחב של משתמשים בסמארטפונים עם תוכנת אנדרואיד. המידע שנאסף כולל שיחות יוצאות ונכנסות, וכן גם את כל הודעות הטקסט דרך תוכנת המסנג'ר של פייסבוק.

המידע נאסף גם אם אין לגולשים את אפליקצית פייסבוק עצמה, אלא רק אינסטגרם או מסנג'ר. 

גניבת המידע ההמוני שנחשפה השבוע לא הוכחשה על ידי פייסבוק. החברה הסבירה כי כך עושות אפליקציות רבות "מטעמי נוחות", וכי איסוף הנתונים התבצע בגלל הרשאה שקיימת באנדרואיד לאסוף את המידע, בתנאי שהמשתמשים מסכימים לכך.

מתברר כי כעת החברה עומדת בפני תביעה ייצוגית של שלושה משתמשי אנדרואיד שדוחים את הסברי החברה הגלובלית ודורשים פיצוי על החדירה לפרטיות.

עוד מסתבר, כי שלושת התובעים בבית המשפט הפדראלי בצפון קליפורניה, דורשים שתביעתם תוכר כתביעה ייצוגית שתוביל את החברה לפצות את כל חבריה. כלומר את כל משתמשי אנדרואיד. 

בעודם מחכים להחלטת בית המשפט כדי לראות אם תביעתם תתקבל במלואה או באופן חלקי, פייסבוק טוענת כי לא מכרה את כל נתוני השיחות והטקסט שקיבלה מסמארטפונים של אנדרואיד, ושאין לה גישה לטקסטים של אנשים.

כעת יש להמתין ולראות אם טענות פייסבוק ירצו את הציבור או שעוד אנשים יחליטו לתבוע אותה בשל הפרת פרטיות, ואף להפסיק את השימוש התדיר ברשת החברתית.

כזכור, נציבות הסחר הפדרלית (FTC) פתחה בחודש מרס בחקירה על דליפת מידע אישי של משתמשי פייסבוק לחברת קיימברידג' אנליטיקה, בחשד לפגיעה אפשרית בזכויות אזרחים אמריקניים.

הסיפור התחיל בפרסום באמצעי התקשורת כי חברה שעוסקת בייעוץ פוליטי בשם קיימברידג' אנליטיקה, קיבלה נתונים של 50 מיליון משתמשים אמריקניים החל משנת 2014. מדובר בחברה אנליטית שעבדה עם מנהלי הקמפיין של דונלד טראמפ כשהתמודד לנשיאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר