שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

כחלון חתם על הצו: השגרירות האמריקנית תעבור לי-ם

שר האוצר חתם על הצו שיאפשר לדלג על הבירוקרטיה וההתנגדויות הצפויות בהפיכת המבנה האמריקני בתלפיות לשגרירות • כחלון: "מדובר ברגע היסטורי"

תעלה לירושלים. שגרירות ארה"ב בת"א // צילום: יהושע יוסף // תעלה לירושלים. שגרירות ארה"ב בת"א // צילום: יהושע יוסף ,
תעלה לירושלים. שגרירות ארה"ב בת"א // צילום: יהושע יוסף // תעלה לירושלים. שגרירות ארה"ב בת"א // צילום: יהושע יוסף

שר האוצר משה כחלון (כולנו) חתם היום (רביעי) על צו שיאפשר את העברת השגרירות האמריקנית לירושלים. "זה רגע היסטורי שחיכינו לו הרבה מאוד שנים. הצו מאפשר לנשיא טראמפ לממש את הבטחתו", אמר השר.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      כחלון ציין כי הוא שמח וגאה להפעיל את סמכותו כשר האוצר, "מדובר ברגע היסטורי שחיכינו לו הרבה מאוד שנים. הצו הזה נחתם אחרי עבודה קשה, מאומצת ומורכבת שנעשתה בזמן שיא".

      "כשר בממשלת ישראל, כאזרח מדינת ישראל וכיהודי אין דבר ששווה יותר לעבוד עבורו, להתאמץ עבורו ולהשתדל עבורו מאשר להעביר את שגרירות ארה"ב לירושלים, ולזכות באופן רישמי בהכרה מהחשובה שבידידותינו ארה"ב שירושלים היא בירת ישראל לנצח נצחים", אמר כחלון.

      החתימה של שר האוצר על הצו מדרשת כדי לקצר את הליכי האישור והוצאת ההיתרים דרך המועצה הארצית לתכנון ובנייה וכן של ועדות התכנון המקומית והמחוזית של ירושלים - תהליך שיכול להימשך שנים - וכך לעקוף את הבירוקרטיה ואת התנגדויות להפיכת המבנה האמריקני בתלפיות לשגרירות, עם כל המשתמע בעניין מבחינת פקקים וסידורי ביטחון בשכונת תלפיות ובשכונות הדרומיות בירושלים. כך בעצם כחלון חותך את הבירוקרטיה וההתנגדויות בהעברת השגרירות האמריקנית לירושלים.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר