בתי המלון בישראל מציגים: כך ייראה הנופש הבא שלכם

מעדיפים מלון וינטג' או אוריינטלי־מודרני? אמנות או בריאות? ואולי אתם דווקא מחפשים אופי מיוחד לדור המילניום? • מגוון מלונות חדשים מציעים קו מנחה ייחודי, רק תחליטו מה הקונספט שלכם

פסטורל בכפר בלום // צילום: יוסי סליס ונטשה חיימוביץ'

לא פחות מ־2,695 חדרי מלון נוספו בשנת 2017 בישראל, ב־12 בתי מלון חדשים שנפתחו ובעוד 13 שעברו שיפוץ או חניכת אגף חדש. למרות זאת, דיווחו מלונאים בירושלים על מחסור של כ־1,000 חדרי לינה בחודשים שבהם התיירות הנכנסת עלתה על גדותיה, וכך גם בערים נוספות המהוות מוקדי משיכה לתיירות נכנסת מכל הדתות, כגון נצרת. 

מתוך תקווה ואמונה שהשפע והשגשוג התיירותי הזה יימשכו, מתחוללת תנופת בנייה עצומה בענף. על פי נתוני התאחדות בתי המלון, יותר מ־50 בתי מלון נמצאים כרגע בשלבי תכנון, הקמה ובנייה, וחלקם צפויים להיפתח השנה. מנגד, ההיצע העולה של אפשרויות הלינה בארץ מחייב את בתי המלון להתאמץ יותר כדי למשוך אותנו אליהם, וידוע לכולנו שהורדת מחירים בדרך כלל אינה אפשרות. הפתרון המסתמן דווקא מיתוגי: קונספט ייחודי שעליו נשען המלון, הנתמך גם בעיצוב וגם בתכנים הנלווים. בדקנו מהם הקונספטים המובילים וכיצד הם באים לידי ביטוי.

המודרנה של האוריינט

מלונות אוריינטליים־מודרניים יימצאו, מטבע הדברים, בערים מעורבות או בכאלה המושכות תיירים מכל הדתות. הראשון למתג עצמו ככזה היה מלון "רמדה אוליביה נצרת", מרשת ווינדהאם העולמית, המנוהל על ידי רשת לשם. המלון השכיל לשלב בין מזרח למערב, וזה קורה החל מהעיצוב, המשלב אלמנטים אוריינטליים עם עיצוב מודרני, דרך המטבח המשובח, המשלב אוכל ישראלי וערבי (המטבח אינו כשר), ועד הסיורים והתכנים המוצעים לאורחים. האסטרטגיה של הבעלים, איש העסקים הנצרתי זיאד עומרי, מושתתת כולה על עקרונות הדו־קיום, חזון של הרמוניה בין־דתית ואירוח נדיב ואדיב, עם קורטוב של תחושת חו"ל שמעניקה נצרת. במלון פועלות שלוש מסעדות המגישות אוכל מקומי עם נגיעות מודרניות של השף אליאס מטר, לצד סדנאות בישול ערבי, סדנאות יין וסיורים קולינריים עם טעימות בעיר העתיקה.

מלון נוסף בקונספט האוריינטלי־מודרני הוא "סטאי תל אביב" של קבוצת נקש, שנפתח לאחרונה סמוך לכיכר השעון ביפו. המלון שוכן במבנה היסטורי מהמאה ה־13, ששימש בתקופת האימפריה הטורקית כבית כלא ובנוי על יסודות מצודה צלבנית וכחלק ממערך החומות שהקיפו את יפו העתיקה. הוא עוצב למלון יוקרה שבו נשתמרו מרכיבים היסטוריים, כשאלמנטים מזרחיים וים־תיכוניים מסורתיים מתמזגים עם סגנון עכשווי: אריחי קיר ססגוניים מעל למיטות ושטיחים מעוטרים, לצד מנורות תלייה דקורטיביות, לוחות עור ותקרות קמורות ופתח דלת מעוטר בקליגרפיה עות'מאנית בקבלה. במלון גם בריכה, ספא וחמאם טורקי, והנוף הנשקף מציע שילוב בין גורדי שחקים מודרניים בתל אביב לנוף יפואי מרהיב.

רימונים גלי כנרת // צילום: אלמוג פריזב

מלון שלישי בקונספט דומה הוא "לאונרדו בוטיק ירושלים" של רשת פתאל, שמחדריו נשקף נוף מעורב של העיר העתיקה ומבנים חדשים. גם כאן המוטו הוא עיצוב אקלקטי, המשלב ישן וחדש. שטיחי ערבסקות, לצד ריהוט מודרני וגופי תאורה עכשוויים ומוזיקת רקע של דרבוקות לצד שירים עבריים ובינלאומיים. גולת הכותרת העיצובית היא יצירת הפסיפס "9 קווים של יופי" של האמן גיל גורן - עשרה מטרים של של רגעים ירושלמיים.

וינטג' משפחתי

חובבי הנוסטלגיה ודאי ימצאו עניין במלונות משפחתיים יותר. מלון כזה הוא מלון הבוטיק "שטרקמן ארנה" בנהריה, הפועל משנת 1959 אז שימש כפנסיון והוא עובר מדור לדור ומנוהל כיום על ידי בנות הדור השלישי של המשפחה בראשות הנכדה שירן שטרקמן. לאחרונה עבר המלון חידוש כולל, אך לא זנח את ההיסטוריה וניתן להתרשם בו מאוסף פריטים מרגש מימי הקמתו ובהם מכונות כתיבה, מזוודות עתיקות, מיניאטורות, ספרים, תמונות מראשית היישוב, כלי אוכל ישנים וכורסאות וינטאג' ששופצו.

מלון נוסף שהשיק לאחרונה אגף חדש הוא מלון הבוטיק "טמפלרס" בלב המושבה הגרמנית בחיפה. המלון הוקם במבנה נדיר, שנבנה בשנת 1870 על ידי הטמפלרים. האגף החדש שוחזר ושופץ תוך שימוש באבנים מקוריות שפורקו מהמבנה המקורי מהמאה ה־19 ושולבו בו מחדש. הצבעים והחומרים שבהם השתמשו בבנייה הם אבן, עץ, זכוכית ומתכת, המעניקים תחושה חמה וביתית המעוררת געגועים לזמנים אחרים.

חיים את ה"Wellness"

מושג ה"Wellness", שמשמעותו אורח חיים בריא ומאוזן, מייצג קונספט שמתחזק בעולם - ובהתאמה גם בתחום התיירות. רשת רימונים אמנם לא השיקה בתי מלון חדשים בשנה החולפת, אך יצאה לאחרונה במיתוג חדש המושתת כולו על Wellness. במסגרת המהלך יקבל כל אחד משמונת מלונות הרשת הדגשים תוכניים שיחדדו את ייחודו, ושייגזרו מהאזור שבו הוא ממוקם ומהאורחים המגיעים אליו.

מלון בצלאל בירושלים // צילום: סיוון אסקיו

מלון הספא "רימונים גלי כנרת" בטבריה יתמקד ב"Relaxation wellness" והאירוח בו יכלול טיפולי ספא והרצאות על סטיילינג ועל אורח חיים בריא. מי שיבקשו להתחבר לצד הרוחני ייהנו במלון האבן היפה "רות רימונים" בצפת מסדנאות קבלה ומסיורים בבתי כנסת. מלון "רימונים עכו", הצמוד לקנטרי קלאב ולשלל אטרקציות ימיות, ממותג עתה כמלון "Wellness אקטיבי", וכפר הנופש "רימונים נווה אטי"ב", הממוקם למרגלות החרמון, יוקדש לWellness טבע".

תרבות ואמנות

לא מעט מלונות בארץ נותנים מקום של כבוד לתרבות ולאמנות. מלונות דוגמת "רויאל ביץ'" ו"לאונרדו ארט" בתל אביב, לצד אחדים ממלונות רשת "דן", מציגים בלובי ובמסדרונות החדרים אוסף עשיר ומגוון של תמונות ויצירות אמנות, ומלון "אלמא" בזכרון יעקב נראה כמוזיאון לכל דבר, שבו גם אולם מופעים מרשים. 

בשנה החולפת הצטרף אליהם מלון "בצלאל" בירושלים, מרשת מלונות אטלס, המוקדש כולו לעיצוב ישראלי. החלל הציבורי וחדרי המלון משלבים יצירות שבחרה האוצרת דינה יקרסון, לצד רהיטים ופריטים המבטאים את התרבות והאווירה הירושלמיות, בעיקר זו של שכונת נחלאות. האמנות, פרטי הריהוט וגופי התאורה עוצבו בידי מעצבים ישראלים, והם מציגים שילוב בין ריהוט וינטג' לפריטים חדשים. בלובי המלון ניצב קיר קרמיקה ארמנית, שצויר בעבודת יד ובמסורת ייצור מקומית על ידי אמנים ארמנים מהעיר העתיקה, תוך פרשנות עכשווית לצבע ולצורה. בשטחים הציבוריים הוצבו גופי תאורה שעיצבה נעמה הופמן - הכלאה בין גוף תאורה פונקציונלי לעבודת אמנות תלויה.

בחצר המלון ניצב פסל מאבן ירושלמית של בוריס שץ, מייסד בצלאל, רכוב על טווס. קירות החדרים מעוטרים בהדפסי עבודות של אמנים מסדנת ההדפס בירושלים, ובהם לארי אברמסון, משה גרשוני, הילה בן ארי, נלי אגסי ומידד אליהו.

גם מלון "פסטורל" שבכפר בלום מזוהה זה שנים עם תרבות - בעיקר מוזיקה - ולאחרונה נחנך בו אגף בוטיק חדש שבו זכה כל חדר לשם של מלחין, זמר או יוצר. המלון מרבה לקיים סופי שבוע בעלי תוכן תרבותי המעשירים את האורחים בהרצאות ובהופעות שירה במגוון סגנונות. באפריל צפוי להתקיים בו פסטיבל ג'אז, ובמאי יתקיים סוף שבוע מיוחד של מוזיקת בארוק, בשיתוף עם פסטיבל פליציה בלומנטל למוזיקה.

פאבליקה ישרוטל בהרצליה // צילום: גיא יחיאלי

 

"בלאז'ר" לדור ה־Y

דור ה־Y חי כאילו אין מחר. במיוחד בשבילם מתעצב בעולם קונספט מלונאי חדש המכונה "בלאז'ר" - ביזנס ופלז'ר. השילוב הזה בא לידי ביטוי במלון NYX התל־אביבי של רשת פתאל שנפתח לפני כשנתיים, וגם במלון NYX הנוסף שצפוי להיפתח בעוד כחודשיים בהרצליה פיתוח.

מלון נוסף באותו קונספט, שנפתח לפני כחצי שנה במתחם העסקים של הרצליה פיתוח, הוא "פאבליקה" של ישרוטל המוגדר כ"מועדון חברים אורבני הפונה לדור המילניום". המלון הוקם על פי חזונו של היזם והבעלים ראובן אלה, שבחר להתמקד ביצירת חוויית אירוח אורבנית, בועטת וצעירה, ובעיצוב "שיכוון לקהל צעיר ואופנתי, של דור ה־Y וצפונה". במלון פזורות זירות מפגש בין־אישיות, לצד חלל עבודה משותף עם ברז בירה חינמי. שולחן בר גדול ואובלי משיש ניצב בלובי, ובלילה הופך האזור לבר משקאות מזמין. אוסף אמנות עשיר ומיוחד מקשט את המלון, על הגג בר ובריכה בעיצוב צבעוני, ובקומה התחתונה חדר כושר ובו זירת אגרוף, ומועדון מושקע שבו יתקיימו ערבי טברנה, הופעות ואירועי ג'אז.

מלון צעיר נוסף שנפתח בתל אביב, סמוך לשוק הכרמל ולרחוב שינקין, הוא "הוטל 75" מרשת פרימה, המעוצב בהשראת הסצנה התל־אביבית. הגימיק העיצובי הבולט במלון הוא ציורי גרפיטי צבעוניים ומקוריים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר