בשנת 2014 קנתה חברת פייסבוק את אפליקציית ווטסאפ ב-16 מיליארד דולר מהמייסדים של האפליקציה. הקנייה הזו הפכה את ג'ן קום ובריאן אקטון, לאנשים עשירים מאד. בינתיים בעוד ג'ן קום ממשיך לנהל ולהוביל את חברת ווטסאפ תחת הגג של פייסבוק, בריאן אקטון, התפטר מוקדם יותר השנה כדי לנהל את קרן ההשקעות שלו.
אולם כעת מתברר, כי הוא לא רק פרש מווטסאפ אלא הוא מחזיק בדעה שלילית על פייסבוק. ביטוי לכך התבטא בציוץ בטוויטר שהוא פרסם לעוקביו והוא הוא כתב "הגיע הזמן" והוסיף את ההשטאג – "למחוק את פייסבוק". ראוי לציין שאקטון מושקע ב-50 מיליון דולר מכספו בסיגנל, המתחרה העצמאית לווטסאפ.
כך או כך, הציוץ הנוכחי מגיע אחרי חמישה ימים בהם מתחוללת בארצות הברית ובעוד מדינות בעולם סערה רבתי בכל הקשור לדליפת מידע אישי של 50 מיליון גולשים מפייסבוק לחברת קיימברידג' אנליטיקה וממנה למטה הבחירות של טראמפ, ומניית החברה צוללת בשל הטיפול של פייסבוק בפרשה, לצד קריאות של מחוקקים להטיל מגבלות על חברות כמו פייסבוק ולפקח על האופן שבו הן מנהלות את המידע האישי של כולנו.
בכל מקרה אקטון אינו הראשון שמביע אי נוחות בכל הקשור לחברת פייסבוק – סמנכ"ל הצמיחה לשעבר בחברה אמר בהרצאה בשנה שעברה כי "פיתחנו כלים שקורעים את המרקם החברתי". ברשימת המנהלים לשעבר והמשקיעים בפייסבוק שמביעים חרטה וביקורת על הרשת החברתית העוצמתית, אפשר למצוא את את שון פרקר, ג'סטין רוזנשטיין והמשקיע רוג'ר מקנמי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוIt is time. #deletefacebook
— Brian Acton (@brianacton) 20 במרץ 2018