סרקוזי נעצר בחשד שקיבל מיליונים מקדאפי

נשיא צרפת לשעבר נעצר על ידי משטרת פריז ונמצא בחקירה, בחשד כי המשטר בלוב סייע לממן את קמפיין הבחירות שלו ב-2007

סרקוי וקדאפי בארמון האליזה // צילום: איי.אף.פי // סרקוי וקדאפי בארמון האליזה // צילום: איי.אף.פי

נשיא צרפת לשעבר, ניקולא סרקוזי, נעצר הבוקר (שלישי) ונלקח לחקירה לאחר שנחשד בקבלת מימון עבור קמפיין הבחירות שלו ב-2007, כאשר החשד הוא כי המימון הגיע ממשטרו של רודן לוב שהוצא להורג - מועמאר קדאפי.

בכיר במערכת המשפט הצרפתית סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס כי תומכו ושותפו הפוליטי של סרקוזי שכיהן כשר בממשלתו, ברייס הורטפו, נעצר אף הוא ונחקר.

החשדות נגד סרקוזי עלו בשנת 2013, כשנה לאחר שסיים את כהונתו כנשיא המדינה בשנת 2012. סרקוזי הכחיש בעבר את החשדות נגדו ואף כינה אותן "גרוטסקיות". 

בחודש ינואר נעצר בלונדון איש עסקים צרפתי נודע בחשד כי סייע לתעל כספים שהגיעו ממשטרו של קדאפי בלוב לבכירים בצרפת. איש העסקים, שזהותו לא פורסמה, שוחרר בערבות ולא ברור אם יעיד נגד הנשיא לשעבר.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר