בשעות האחרונות הובהלו לרשת מיוני 'טרם' באשדוד, חמישה תינוקות שנחשפו למסיר שומנים בפעוטון בו שהו. התינוקות אכלו סנדוויצ'ים שהוכנו בטוסטר שנוקה לפני כן במסיר שומנים חזק.
התינוקות התקבלו במיון בליווי אנשי צוות הפעוטון ולאחר מכן הגיעו גם הוריהם. הם נבדקו על ידי הרופאים, ולאחר פעולות ניטור מדדים והשגחה, הם שוחררו לבתיהם כעבור מספר שעות. ברשת מיוני 'טרם' מבקשים מציבור ההורים להיות ערניים וזהירים במיוחד בעת הניקיונות לחג הפסח כדי שהילדים לא ייחשפו לחומרי ניקיון העלולים לסכן את בריאותם.
מדי שנה לקראת הפסח, נרשמת עלייה בהרעלת ילדים מחומרי ניקוי וכימיקלים. מנתוני המכון הארצי למידע בהרעלות, מרכז רפואי רמב"ם ומשרד הבריאות עולה שבשנים האחרונות נרשמה בשבועיים שלפני החג עלייה של 25%-33% במספר ההרעלות. 45%-60% מהנפגעים הם ילדים עד גיל 6 וכ- 95% מהם נחשפו לרעלים בביתם. נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים מראים, כי אופן החשיפה לרעל הוא לרוב מבליעה (79.2%), במיוחד בגיל 0 עד 5.
בחופשת הפסח ילדים מגיעים לחדרי המיון לא רק בגין הרעלות מחומרי ניקוי וכימיקלים. ילדים גם נכווים מנוזלים חמים מאפיית מצות וביעור חמץ. כמו כן נרשמות פניות לחדרי המיון בגין נפילות ממקומות גבוהים וחנק ממזון (בעיקר ממצות).
מרשת מיוני 'טרם' נמסר כי על המבוגרים לשמור על הילדים הצעירים. "הם אינם מודעים לסכנות ואינם מכירים את כללי הבטיחות. אם לא ידאגו לשלומם, אף אחד אחר לא יעשה זאת." נמסר. "הימים שלפני חג הפסח טומנים סיכונים רבים: ההורים עסוקים בהכנות לחג ואילו הילדים נמצאים בחופשה. חשוב לזכור כי גם כשעסוקים, יש לתכנן פעילות מבוקרת לילדים כדי לצמצם משמעותית את הסיכון להרעלה." סיכם הארגון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו