מכה נוספת למוניטין של ענקית הטכנולוגיה והרשת החברתית פייסבוק: מתברר כי חברה העוסקת בייעוץ פוליטי בשם קיימברידג' אנליטיקה, קיבלה נתונים של 50 מיליון משתמשים אמריקניים החל משנת 2014. מדובר בחברה אנליטית שעבדה עם מנהלי הקמפיין לנשיאות של דונלד טראמפ.
אמנם, על פי ההסכם החברה היתה אמורה למחוק את המידע, אולם מסתבר כי נתונים אלו לא נמחקו והיו ברשות החברה זמן רב יותר ממה שהוסכם עליו עם פייסבוק.
בעקבות הפרסומים נשמעו בסנאט קריאות לזמן את מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג להעיד על שמירת המקורות של פייסבוק וכן להכיל יותר כללים רגולטוריים על המידע שהחברה אוספת מהמשתמשים. הסנאטורית הדמוקרטית ממדינת מינסוטה איימי קלובוצ'אר, אמרה: "אומרים לנו, סמכו על מארק צוקרברג. אבל זה לא יכול להיות ככה. צריך פיקוח הדוק יותר על חברות טכנולוגיות ועל המידע שיש ברשותן".
פייסבוק עצמה התנערה מחברת קיימברידג' אנליטיקה, וטענה כי החברה שיקרה לה ולא מחקה את הנתונים למרות ההסכם בין הצדדים והשעתה את המידע שלה ושל חברת האם שלה, SCL. בנוסף לכך טענה החברה כי לא נעברה שום עברה על חוקי ארצות הברית כיון שהגולשים חתמו על היתר לחברה להשתמש בנתונים שלהם. פרופסור פרנק פסקואלה, מרצה למשפטים באוניברסיטת מרילנד, אמר בעקבות הפרסומים כי "סוף סוף נפתחה הקופסא השחורה של חברת פייסבוק ומה שאנו רואים לא מוצא חן בעינינו. נכון שהחברה מערפלת את האירוע ולא מוסרת פרטים רבים מידי, אבל עצם העובדה שהיא משתמשת בתירוץ דחוק של החוק היבש, מלמדת כי לא נמצא לה שום תירוץ אחר. זה מאד עצוב ומטריד".
בינתיים גם הסנאטור הדמוקרטי מארק וורנר, הצטרף לביקורת על פייסבוק ועל כללי הרשתות החברתיות ואמר כי "מדובר בשוק שפועל כמו במערב הפרוע. זה ככה הן בנתונים עסקיים והן בכל הקשור לנתונים פוליטיים וצריך לעשות סדר חוקי במרחב הזה כדי שהכללים יהיו ברורים לכולם".
עם זאת יש לציין כי כיום הסנאט נשלט בידי רוב רפובליקני שככל הנראה מרוצה מהמצב, בעיקר בעקבות הניצחון של טראמפ, ולכן לא צפוי שהדמוקרטים יצליחו להעביר חוק חזק שישית סדר על הרשתות החברתיות. הסיבה היא כי נראה שהרפובליקנים שמתנגדים באופן מסורתי לרגולציית יתר ולחקיקה בתחומי כלכלה יטרפדו יוזמות מהסוג הזה.
הסערה האחרונה התחילה ביום שבת, אז פרסמו העיתונים ניו יורק טיימס והגארדיאן הלונדוני ידיעה על כך ש-270 אלף איש אשרו לחוקר בשם אלכסנדר קוגן לכרות מידע מכל העמודים שלהם כולל מידע הקשור לחברים שלהם. החוקר בהמשך מכר את המידע לקיימברידג' אנליטיקה וזו לא מחקה את המידע אחרי 2015 למרות שזה היה ההסכם עם פייסבוק. מנגד בחברת הייעוץ הפוליטית עצמה דווקא הכחישו את הטענות, וציינו כי הם כן מחקרו את המידע ואם הוא דלף או הגיע לצד שלישי הרי שהמידע הגיע באופן עצמאי ולא דרכם.
בינתיים סגן נשיא פייסבוק אנדרו בוסוורת', צייץ טוויטר כי "החברה יכולה להגביל עוד יותר את התנאים של חשיפת המידע שברשותה". ההודעה הזו באה ככל הנראה לצמצם את הנזקים לחברה מהסערה הנוכחית. אלא שההודעה הזו לא מרגיעה את הפרשה ומתברר כי בבריטניה החלה הרשות להגנה על נתוני הציבור לחקור את העניין. גם חוקרת מטעם מדינת מסצ'וסטס, אמרה שהיא רוצה להבין לעומק את המדיניות של פייסבוק בתחום לקראת חקירה.
עדכון 21/3/2018 - הידיעה נערכה מחדש כדי להוסיף פרטים.
בהלה באשקלון: "ניסו לחטוף לי את הילדים, גבר זר חיבק ונישק אותם"
"הטרדות, שנאת נשים ודרישות מופרכות מעובדים": בכירה לשעבר חושפת את הכביסה המלוכלכת של פייסבוק
פרסומת | פתיתים של תקווה
יותר יעיל מתרופות נוגדות דיכאון: הדרך שהחוקרים מצאו להגדלת האושר
חברת התעופה שמציעה אינטרנט בחינם במהלך הטיסה וצפויה לחזור לישראל