התגוששוות בקואליציה: שר החינוך נפתלי בנט שלח הבוקר (ראשון) מסר תקיף לראש הממשלה בנימין נתניהו, על רקע סערת חוק הגיוס והאפשרות להקדמת הבחירות וגרמה לכעס רב בקרב אנשי הליכוד, שלא נותרו חייבים. גם שר הביטחון אביגדור ליברמן תקף את השר בנט.
"עד עכשיו אמרתי שלא ארוץ לראשות הממשלה מול נתניהו (אלא אחרי שיירד מהבמה), אבל אם יתברר שמשחק במדינה ומקדים בחירות לצורך אישי - אשקול זאת מחדש", אמר שר החינוך בריאיון לתוכניתו של ישי שנרב בגלי צה"ל.
"ראש הממשלה כל הזמן מציב עוד תנאים - המשבר הוא רק בידי נתניהו", הוסיף בנט. כמו כן בנט הודיע שבמקרה כזה ישקול מחדש את הגיבוי בנתניהו על רקע החקירות. "אם נראה שהסיפור הזה לוקח את כל המדינה לסיבוב, נצטרך לעשות חושבים על גיבוי ראש הממשלה. אנחנו לא מדינת עולם שלישי שכל שנתיים בחירות. אני רוצה לומר לציבור - זה סתם. אבל מי שרוצה בחירות יקבל בחירות, ללכת לבחירות בגלל מאוויים אישיים זה לא בסדר".
בליכוד הגיבו בחריפות לדברים: "בזמן שראש הממשלה נתניהו עסוק בפתרון המשבר וייצוב ממשלת הימין, בנט עסוק בקמפיין בחירות אישי. אם בנט היה באמת דואג לממשלת הימין, הוא היה מתחייב להישאר בממשלה עד סוף הקדנציה בנובמבר 2019. אלא שהדבר האחרון שמעניין את בנט זה לייצב את הממשלה הלאומית בראשות נתניהו. כפי שדבריו הבוקר חושפים, בנט חותר להפיל את רה״מ נתניהו ולדאוג לעצמו לסידור עבודה".
מאוחר יותר צייץ בנט בחשבון הטוויטר שלו: "אדוני ראש הממשלה נתניהו: כל עוד תפעל לטובת מדינת ישראל, אנחנו נמשיך להיות מאחוריך. אם תפיל ממשלת ימין ותוביל לבחירות מיותרות למטרות פרסונליות, תאבד אותנו".
ליברמן: "לא יזמנו את המשבר"
שר הביטחון אביגדור ליברמן תקף גם הוא את בנט בביקורו בבקו"ם: "שמעתי שיש גורם בכיר בקואליציה שמחנך עצמו להיות ראש הממשלה ושר ביטחון בו זמנית מתדרך בעילום שם. זה מלמד על תכנים ועל נוסח. שמעתי שבאותו משקל סמורטיץ' יעבור למלא מקום של איימן עודה".
עוד הוסיף ליברמן: הביקור כאן תוכנן לפני שלושה חודשים ובמקרה זה נפל על היום הזה. אני מצפה ליותר צניעות מכל מי שרוצה להיות גם שר ביטחון וגם ראש ממשלה. לא ראוי אפילו להתייחסות. בוויכוח אמיתי מצופה דרך ארץ וקצת צניעות".
אביגדור ליברמן עם המתגייסים בבקו"ם. "במקרה הביקור נפל על היום" // אריאל חרמוני, משרד הביטחון
על חוק הגיוס אמר בנט: "שלא יצפו מאיתנו שנתמוך בנוסח חוק שמתואם עם החרדים בלי בכלל להגיע למגרש של משרד הביטחון וצה"ל. אני משתדל להישאר הכי ענייני שרק אפשר. ב-200% נרוץ לבד בבחירות הקרובות".
עוד ליברמן אמר: "לא יזמנו המשבר ומי שיזם אותו לא ברור איך ולמה. ברור שאנחנו פה ראינו שורה של אולטימטומים. או חוק גיוס בשלוש קריאות עד מאי או פירוק ממשלה ואח"כ עוד אולטימטום של כחלון, ואח"כ עוד אולטימטום של המחנך הדגול 'אני רוצה להיות שר הביטחון'. לא נעבוד עם אקדח לרכה. יש גבול לכל ההשמצות שאפשר לשמוע מחבר קואליציה".
הכדור אצל כחלון וליברמן
הדברים החריפים של בנט הגיעו לאחר שאמש נפגש ראש הממשלה עם ראשי הסיעות החרדיות ובהמשך היום הוא אמור לדון במשבר עם ראשי סיעות הקואליציה. הצדדים החליטו על שלושה תנאים שחייבים להתקיים כדי שהמשבר ייפתר.
התנאי הראשון הוא טיוטת חוק מוסכמת על היועץ המשפטי לממשלה ועל כל המפלגות החרדיות, וכעת הם עובדים על כך. התנאי השני הוא הסכמה של כחלון וכל סיעתו לתמוך בחוק זה בשלוש קריאות, מה שיבטיח כי ההצעה תזכה לרוב גם ללא תמיכה של ישראל ביתנו. התנאי השלישי הוא התחייבות פומבית של שר הביטחון אביגדור ליברמן, כמו של שאר הסיעות החברות בקואליציה, לאפשר את המהלך הזה ולהמשיך בשותפות בממשלה לאורך זמן.
בנוסף, כל ראשי הסיעות יתחייבו לאפשר לקואליציה להמשיך לתפקד בשנה וחצי הקרובות עד לבחירות בנובמבר 2019, גם במקרה שהיועמ"ש יחליט להגיד כתב אישום נגד ראש הממשלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו