היום תחגוג משפחת קמחי 70 שנות מורשת משפחתית בקצונת חיל הים העוברת מדור לדור. תא"ל (מיל') הדר קמחי (89), שהצטרף לחיל עם הקמתו בקיץ 48' והיה לימים לסגן מפקד חיל הים, יסגור מעגל עם נכדו נמרוד קמחי (21).
הנכד יסיים היום את קורס החובלים בדרגת סגן כחניך מצטיין: "סבא בא להרצות לנו כמה פעמים במהלך הקורס", מספר נמרוד קמחי. "אבל היעדים שאני מציב לעצמי כרגע הם הרבה יותר צנועים מלהיות סגן מפקד חיל הים. השאיפה שלי כרגע היא להמשיך לעשות את התפקידים שאקבל הכי טוב שאני יכול".
"אני גאה בו. אני לא בטוח שאם היום הייתי הולך לקורס חובלים, הייתי מצליח לסיים אותו", אמר תא"ל (מיל') הדר קמחי. "הוא מסיים היום קורס שנמשך שנתיים וארבעה חודשים. אצלי הכל היה מהיר מאוד, עברתי מפיקוד לפיקוד, כמעט בלי לימודים".
תא"ל קמחי שירת בתחילה בקומנדו הימי ואחרי שמונה שנים מונה לסגן מפקד היחידה. בהמשך נמנה קמחי עם מקימי שייטת הצוללות ובזמן טביעת הדקר לפני 50 שנה, היה מפקד שייטת הצוללות.
שלושה דורות בחיל הים. משפחת קמחי
"איבוד הקשר עם הדקר נפל עלי כהלם. הכרתי את רובו של צוות צוללניה. דאגתי שהצוללת השנייה תרד מייד לצלילות ולא תשב על המים כדי למנוע טראומה מהצוללנים ולהכניס אותם לשגרה".
באותה שנה (1968) מונה קמחי למפקדה השני בשייטת ספינות הטילים, אז הסב אותם מכלי שיט ליחידות לחימה, חיבר את תורת הקרב לספינות הסער ופיקד על מבצע מילוט חמש ספינות שרבורג. שתי בנותיו שירתו כפקידות מבצעים בשייטת 13 ובנו יואב קמחי, אביו של נמרוד, הוא בעצמו בוגר הקורס והשתחרר מחיל הים בדרגת רב סרן.
"עולמות התוכן של סבא, ואפילו של אבא שלי, הם שונים בתכלית מעולם התוכן של היום", מסכם נמרוד קמחי. "אמנם גוף השיט שאבא שלי שירת עליו הוא אותו גוף, אבל המערכות שונות לגמרי וכך גם ההתנהלות. הטיפים שניתנים לי הם יותר ברמת ההתמודדות עם האתגרים, כמו כל הורה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו