נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, אמרה היום (שני) כי "עלינו השופטים לזכור תמיד שכל אחד ואחת מאיתנו ערב בהתנהלותו למערכת בתי המשפט כולה, ועל כן עלינו לנהוג משנה זהירות בכל מעשינו".
חיות אמרה את הדברים במהלך השקת ספר של השופטת בדימוס דורית ביניש, וכיוונה לפרשת המסרונים בין השופטת רונית פוזננסקי-כץ לבין נציג הרשות לניירות ערך, וכן לפרשת גרסטל. "ניתנה לנו כמערכת הזדמנות לתקן את הטעון תיקון ולתת מענה הולם - בשקיפות ובמקצועיות - לכל ליקוי מערכתי שיימצא. זאת, על מנת לשמור על אמון הציבור בבתי המשפט ולחזקו", אמרה חיות.
עוד אמרה חיות: "אני מאמינה בכל ליבי כי עם כל הקושי שבפניו אנו ניצבים בימים אלה, נדע להפיק את הלקחים המתאימים על מנת לשמור על תפקודה התקין של מערכת בתי המשפט, ועל אי התלות והעצמאות המוסדית והאישית המאפיינים אותה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו