אפילו באמריקה: נלחמים בסוכר

לראשונה: ה־FDA יסמן בנפרד סוכר הקיים באופן טבעי במרכיבי המזון וסוכר מוסף • ובארץ? ציון מרכיבים מזיקים - רק ב־2020

צילום: AFP ,
צילום: AFP

בעוד בישראל סימון הרכיבים המזיקים במוצרי המזון מתעכב בשנתיים, מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה־FDA, אישר לראשונה זה עשרות שנים שורה של שינויים בסימון הרכיבים התזונתיים במזון.

אחד השינויים העיקריים נוגע לסימון הסוכר. עד כה סומנה כמות הסוכר בגרמים, ואילו כעת הסימון יפריד בין סוכרים שקיימים במזון באופן טבעי, כמו בפירות ובירקות, לבין סוכר שנוסף למזון בתהליך הייצור. נוסף על כך, התווית על מוצרי המזון כוללת סימון של כמות הסוכר שבמוצר כאחוז מהתזונה היומית המומלצת. כך גם לגבי רכיבים נוספים, כמו שומן ומלח. גם גודל המנה הממוצע המופיע על אריזות מזון עודכן והותאם לצריכה האמריקנית. המהלך ילווה בקמפיין תקשורתי. 

"השינוי נועד לסייע לצרכנים לעשות בחירות תזונתיות מושכלות יותר", אמר ראש ה־FDA סקוט גוטליב, "תוויות המזון יכילו את המידע המחקרי העדכני בנושא מרכיבי תזונה, כדי להבטיח שהצרכנים יקבלו יותר מידע שיעזור להם בבחירות התזונתיות שלהם".

פרופ' איתמר רז, נשיא עמותת "מהיום - הפורום הישראלי לאורח חיים בריא" ויו"ד המועצה הלאומית לסוכרת, מסביר כי "התקנות החדשות בארה"ב בעניין סימון ערכי הסוכר המוסף במזון הן בשורה גדולה בתחום קידום אורח חיים בריא עבור תושבי ארה"ב, ובכלל עבור שאר אזרחי העולם. משמעותן כפולה: מצד אחד, להערכתי, חברות המזון האמריקניות יפחיתו כעת באופן הדרגתי וולונטרי את ערכי הסוכר המוסף במזונות שלהם, ומצד שני, השקיפות תאפשר לצרכנים לבצע בחירות מושכלות יותר ברכישת מזון ובאכילה. מעבר לכך, אני צופה השפעה גלובלית משמעותית, מאחר שה־FDA משמש מגדלור, מכוון כיוון ודרך בעולם, בתחום הבריאות. להערכתי, נהיה עדים כעת לגל מתבקש של מדינות שיחייבו סימון של ערכי הסוכר המוסף במזון, במטרה לבלום את המגפה הגדולה של המאה ה־21 - הסוכרת".

ובישראל? כאן צפוי להתווסף ב־1 בינואר 2020 סימון חדש, בצורת כפיות, שמגדיר כמה כפיות סוכר יש בכל מוצר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר