הפגנה בהולנד: "אל תתנו לאיילים למות"

עקב גל הקור באירופה התמעטו מקורות המזון של חיות הבר, ואיילים רבים מתו • רשות הטבע בהולנד מסרבת לספק להם אוכל: "לתת לטבע לעשות את שלו, החזקים ישרדו" • המפגינים הביאו חציר לאיילים

אייל חום // צילום: GettyImages

כמה מאות אנשים הפגינו היום ליד שמורת החי אוסטוונדרספלאסן (Oostvaardersplassen), סמוך לעיר ליילסטאד בדרום המדינה, בדרישה שרשות הטבע במדינה תאכיל את האיילים במקום ולא תיתן להם למות.

 

עקב גל הקור שעבר על אירופה בשבועיים האחרונים, התמעטו מקורות המזון של חיות הבר במדינה, היות ועצים וצמחים רבים קפאו ומתו. אלפי האיילים החומים בפארק אוסטוונדרספלאסן סובלים אף הם מהתמעטות המזון, ורבים מהם מתו בימים האחרונים מרעב. עם זאת, רשות הטבע בהולנד סבורה כי מדובר במצב טבעי, ויש לתת לטבע לעשות את שלו. "בעלי החיים החזקים ישרדו, ככה זה בטבע", הסבירו ברשות.

 

הברירה הטבעית הזו לא מוצאת חן בעיני רבים מתושבי הולנד, שהגיעו בהמוניהם לפארק להפגין. חלק מהמפגינים אף הביאו טרקטור רתום לעגלת חציר, והם משליכים חבילות גדולות של חציר לפארק. אחרים נקטו בצעדים פחות מקובלים, ואיימו על היערנים במקום כי יהרגו אותם אם לא יספקו לאיילים אוכל.

 

ברשות הטבע החליטו לספק מעט אוכל לאיילים, פעם בשבוע בכל יום שישי, אך המפגינים במקום טוענים כי עדיין לא מחולק לאיילים מספיק אוכל - והם ממשיכים למות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר