פיצה היא אמנם לא מאכל בריא ולא תכנס ככל הנראה אף פעם אל רשימת המאכלים המומלצים על ידי תזונאים. אולם מתברר כי מבחינת תמהיל החומרים שיש בפיצה, היא עדיפה בהרבה כארוחת בוקר על פני דגני בוקר שונים, שלא פעם נדחפים לנו בפרסומות כמאכלי בוקר בריאים ומזינים.
התזונאית האמריקנית, צ'לסי עמאר, טוענת ב"שיקגו טריביון" כי דגני בוקר חסרים שומנים וחלבונים שנצרכים לפעילות של הגוף לאורך היום ובעיקר עם ההתעוררות בבוקר. התזונאית הסבירה כי "אתם עלולים להיות מופתעים מהאמת הפשוטה, שקערת דגני בוקר ופרוסה ממוצעת של פיצה מכילים את אותה כמות קלוריות ולכן אין הבדל מבחינת הדיאטה שלכם מה תאכלו".
"חלבונים, פחמימות, שומנים וגם ירקות" // צילום: Getty Images
עם זאת, הבהירה עמאר "לפיצה יש היבטים חיוביים נוספים כמנה שאין בה דגנים. בפיצות יש כמות גדולה הרבה יותר של חלבון, בגלל הגבינות שבה ולכן מבחינת האנרגיה דווקא מנה של פיצה תשמור אתכם במצב עמוק יותר של שבוע".
"מנגד, בדגנים יש סוכרים רבים והמצב הזה עלול לגרום לכם לחוסר עמוק יותר של אנרגיה בהמשך היום וכך תהיו יותר רעבים ותתפתו לקחת עוד חטיף או מאכל מיותר אחר" הסבירה עמאר, והוסיפה כי "אם בחרתם לעצמכם כארוחת בוקר פיצה, אתם מקבלים מנה מאוזנת הכוללת כמות גדולה וטובה של חלבונים, פחמימות, שומנים וגם ירקות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו