"נהפוך למעצמת רכיבה"

סילבן אדמס, בעליה של קבוצת הרכיבה הישראלית, הסייקלינג אקדמי בראיון מיוחד לקראת הג'ירו ד'איטליה שיוזנק מישראל • מציב רף גבוה: "השאיפות הן לנצח לפחות קטע אחד, זה המינימום" • ומבטיח עתיד מזהיר: "יהיו יותר ישראלים ופחות זרים בקבוצה"

אדמס. עזב את קנדה לטובת ישראל // צילום: כפיר זיו // אדמס. עזב את קנדה לטובת ישראל // צילום: כפיר זיו ,
אדמס. עזב את קנדה לטובת ישראל // צילום: כפיר זיו // אדמס. עזב את קנדה לטובת ישראל // צילום: כפיר זיו

לסילבן אדמס, בעליה של קבוצת הרכיבה סייקלינג אקדמי הישראלית, לא חסר כסף. הון משפחתו מוערך בקרוב לשני מיליארד דולר ובגיל 60 נראה שהוא עבר הרבה בחיים. 

הנחת המוצא היא שאדם מסוגו לא אמור להתרגש מדברים רבים אחרי כל מה שהשיג, אך כאשר מדברים איתו על העובדה שקבוצתו צפויה להשתתף החל מ־4 במאי בג'ירו ד'איטליה, אחד ממרוצי האופניים הגדולים בעולם, הוא משנה את טון הדיבור ומתרגש כמו ילד.

"זה מאורע היסטורי", הוא מצהיר, "אף גרנד טור לא החל את דרכו מעולם מחוץ לאירופה, זהו אירוע בסדר גודל ענק, אני חושב שבישראל עדיין לא מעריכים את מה שהולך להיות פה". מייד לאחר מכן הוא עובר להשוואות: "ראיתי את נתוני הצפייה של הסופרבול, 114 מיליון צפו במשחק השנה, בשנה שעברה הג'ירו משך 840 מיליון צופים ברחבי העולם, זה יפנה גם לאנשים שלא בהכרח מכירים את הענף".

החיבור בין אדמס לאופניים הולך שנים אחורה. "הגעתי לענף כספורטאי, השתתפתי בתחרות כמקצוען, אני אלוף קנדה שש פעמים וגם אלוף המכביה והשתתפתי פעמיים באליפויות עולם".

הוא עזב לפני שלוש שנים חיים נוחים בקנדה לטובת חיים נוחים בישראל ובעברית הוא מודיע: "אני ציוני, אני עולה חדש".  כשמדברים איתו על הביג סטארט, זינוק הג'ירו שייפתח בירושלים, ימשיך בחיפה ובת"א ויסתיים בארץ במרוץ בין ב"ש לאילת ולאחר מכן יטוסו הקבוצות לאיטליה הוא לא מפסיק להשתמש במילים "ענק, היסטורי, עצום". אדמס תומך בקבוצה מיום הקמתה וממשיך לנדוד במחוזות הפנטזיה עבור כמעט כל רוכב שנמצא בתחילת דרכו. אחד מחמשת הרוכבים בקבוצה המקצוענית יגשים חלום כשישתתף בג'ירו.

רוכבי הסייקלינג אקדמי. המטרה היא לזכות לפחות ביום רכיבה אחד בג'ירו // צילום: אלי שטרן
רוכבי הסייקלינג אקדמי. המטרה היא לזכות לפחות ביום רכיבה אחד בג'ירו // צילום: אלי שטרן

רוכבי הסייקלינג אקדמי. המטרה היא לזכות לפחות ביום רכיבה אחד בג'ירו // צילום: אלי שטרן

"זה משהו שאף ילד ישראלי לא יכול היה לחלום עליו, להגיע לפסגה ספורטיבית כזו, ויהיו לנו לפחות רוכב ישראלי אחד בג'ירו. זה מעורר השראה ברמה הגבוהה ביותר". 

אדמס מבין היטב את חשיבות הבאת שלושת הקטעים הראשונים בג'ירו לישראל וכמה זה עשוי להשפיע על קהילת חובבי הספורט בארץ. "כשילדים יצפו בג'ירו ויצטרכו לבחור ענף ספורט, או ללכת לקנות אופניים חדשים עם הוריהם, אני בטוח ששם נזרע את הזרעים של הענף, דרך האירוע הזה".

העתיד לא פחות חשוב לאדמס, שכבר עובד על הכנת הקרקע: "לסייקלינג אקדמי יש בתי ספר שונים, אנחנו עורכים אירועים מיוחדים שחושפים את הילדים לענף, אני בונה וולנדרום בת"א (מסלול מעגלי מקורה המיועד לאופניים הנבנה בימים אלה בצמוד לאצטדיון הדר יוסף), אולם שיהיה בית הספר הטוב ביותר לרכיבה. אופניים הם ענף הספורט שגדל בצורה המהירה ביותר בארץ, אני אוהב להגיד שחצי מהישראלים שומרי שבת והחצי השני בשבת רוכבים על אופניים".

נתראה בטור דה פראנס?

כשחוזרים לדבר באופן מקצועי על הסייקלינג אקדמי אדמס שוב אחוז תזזית, ההתלהבות משתלטת עליו. "אנחנו באמת קבוצה טובה", הוא אומר בנחרצות ויורה את המטרות, "השאיפות הן לנצח לפחות יום רכיבה אחד, קטע אחד, זה המינימום. כמטרה שנייה הייתי רוצה לראות את אחד הרוכבים שלנו בין עשרת הרוכבים הראשונים".

רוכבי הסייקלינג אקדמי. המטרה היא לזכות לפחות ביום רכיבה אחד בג'ירו // צילום: אלי שטרן
רוכבי הסייקלינג אקדמי. המטרה היא לזכות לפחות ביום רכיבה אחד בג'ירו // צילום: אלי שטרן

ומה לגבי השתתפות עתידית בתחרויות אופניים גדולות אחרות?

"זה יהיה הראשון שלנו, ללא צל של ספק אנחנו מצפים להתחרות בעוד גרנד טורים, יש את הוואלטה (הטור הספרדי; ב.ס.) ואת הטור דה פראנס והשאיפה היא להתחרות בכל שלושת המרוצים. אולי לא נעשה את כל השלושה באותה שנה, אבל נתחיל בג'ירו, נבנה את עצמנו ונצפה לקבל הזמנה לטורים הנוספים".

אוהבים לבקר קבוצות עם מספר רב של זרים, מה התשובה שלך לכך שרוב הרוכבים בקבוצה לא ישראלים?

"יש לנו חמישה ישראלים מתוך 24 רוכבים מכל מיני מדינות, כולל כמה אלופים במדינות שלהם, אך הדבר שאני הכי גאה בו הוא שיש לנו שלושה רוכבים ישראלים בקבוצה ועוד שמונה נוספים בקבוצת הפיתוח, בעוד שניים מהשלושה הם בוגרים של קבוצת הפיתוח. האיזון הולך להשתנות - יהיו יותר ישראלים ופחות זרים ככל שנפתח יותר את הענף בארץ".

מכל אפשרויות הפיתוח, למה להשקיע באופניים?

"נכון, זה לא הספורט הכי פופולרי, אך הוא גדל במהירות הגדולה ביותר ובוא נודה על האמת, אנחנו לא כל כך טובים בכדורגל. אני מבין שאנשים משוגעים על כדורגל, אז תאר לעצמך מה היה קורה אם אנשים היו מתלהבים כך מאופניים. אני חושב שאופניים זה ענף מאוד מהנה, אנחנו מביאים משהו שונה לישראל במטרה ליצור תרבות ומנהגים שיהפכו אותנו בסופו של דבר למעצמת אופניים".

אם אחד מחבריך הקנדים היה שואל אותך, היית ממליץ לו לרכוש קבוצת ספורט ישראלית?

אדמס. מביאים משהו שונה לישראל // צילום: גלעד עדין

"הקהל פה הוא מהטובים ביותר בעולם, הייתי בגמר הגביע בכדורסל, היה טוב פי 10 ממשחק באן.בי.אי, האוהדים כל כך נלהבים ומסורים לקבוצתם".  

מי המודל לחיקוי המקצועי באקדמי?

"כיום, מדינות בריטניה הן המובילות בענף הרכיבה בעולם. איך הן השיגו את זה? ב־2002 התקיימו משחקי חבר העמים הבריטי והם בנו את מרכז הרכיבה במנצ'סטר, מאותו רגע הם החלו לבנות רוכבים מלמטה והפכו למעצמה. אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל".

ומה מטרת העל?

"להשקיע בענף הרכיבה מהשורש. אני רוצה להגיע להורים, לילדים, ואני רואה איך נעשה את זה, נעתיק דף אחד מהמחברת של הבריטים ונהפוך את ישראל למעצמת רכיבה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר