ארה"ב הטילה סנקציות נוספות על צפון קוריאה

טראמפ מזהיר: "אם זה לא יעבוד, נעבור לשלב השני שעלול להיות קשה" • בתו איוונקה נפגשה עם נשיא דרום קוריאה באולימפיאדת החורף ועדכנה על הסנקציות

מון ג'יאה־אין ואיוונקה טראמפ // צילום: אי.אף.פי

למרות חימום היחסים בין דרום קוריאה לשכנתה מהצפון, ממשל טראמפ הטיל סנקציות נוספות על הדיקטטורה הקומוניסטית המבודדת. משרד האוצר האמריקני המופקד על הסנקציות ציין כי הן מוטלות על אדם אחד, 27 חברות ו־28 ספינות. המהלך נועד "לשבש את פעולתן של חברות סחר וספנות, כדי לבודד את המשטר ולקדם את קמפיין הלחץ המקסימלי של ארה"ב". כך נכתב בהודעת משרד האוצר האמריקני.

הספינות שנכנסו לרשימות השחורות שטות תחת דגלים של צפון קוריאה, סין, סינגפור, טייוואן, הונג קונג, איי מרשל, טנזניה, פנמה ואיי קומורו. "משרד האוצר מתמקד באגרסיביות בכל הנתיבים הבלתי חוקיים שבהם עושה צפון קוריאה שימוש כדי לחמוק מהסנקציות. מהלך זה יפריע באופן משמעותי ליכולתו של משטר קים לבצע פעילות ימית חמקנית", נמסר בהודעה. על פי הערכות מודיעיניות, הצפון־קוריאנים העבירו בשנה שעברה, דרך הים, פחם לרוסיה, שהועבר משם לדרום קוריאה וליפן במהלך שמהווה הפרה של הסנקציות הבינלאומיות.

בהתייחסו לנושא אמר הנשיא טראמפ ביום שישי כי "היום הטלנו את הסנקציות הכבדות ביותר שהוטלו אי פעם על ידי מדינתנו על צפון קוריאה. בכנות, אני מקווה כי יקרה משהו חיובי. אנחנו נראה". במהלך מסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת אוסטרליה, הנשיא האמריקני הזהיר כי "אם הסנקציות לא יעבדו, נהיה חייבים לעבור לשלב השני. שלב זה עלול להיות מהלך קשה. עלול להיות מהלך מצער עבור העולם. אבל אני בתקווה כי הסנקציות יעבדו". 

בתוך כך, איוונקה טראמפ, בתו של נשיא ארה"ב, הגיעה במהלך סוף השבוע לדרום קוריאה כדי להשתתף בטקס הסיום של אולימפידת החורף שייתקיים היום. טראמפ נפגשה עם הנשיא מון ג'יאה־אין ועדכנה אותו בנוגע לסנקציות החדשות. במקביל לכך, היא צפתה בחלק מאירועי הספורט שהתקיימו בסוף השבוע. "אנו נרגשים להגיע למשחקים האולימפיים, לעודד את הנבחרת האמריקנית ולאשרר את מחויבותנו הנמשכת לעם הדרום־קוריאני", אמרה עם הגעתה. ההכרזה האמריקנית על הסנקציות פורסמה על רקע ההתחממות המשמעותית ביחסים בין פיונגיאנג וסיאול, שבאה לידי ביטוי במשלחת אולימפית משותפת. אחותו של הרודן קים ג'ונג־און הנהיגה משלחת מיוחדת שהגיעה להשתתף בטקס הפתיחה של האולימפיאדה.

ההערכה במערב היא כי צפון קוריאה פועלת לחמם את היחסים מתוך ניסיון להביא להקלה בסנקציות הבינלאומיות נגדה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר