מחאה חריפה בדרום קוריאה: חברי פרלמנט מקומיים יצאו היום בקריאה לעצור ולהוציא להורג את ראש המשלחת הצפון קוריאנית לאירועי חתימת אולימפיאדת החורף בפיונגצ'אנג.
70 חברי פרלמנט ממפלגת הימין חירות קוריאה מו נגד כניסתו של הגנרל הצפון קוריאני, קים יונג צ'ול, שצפוי לעמוד בראש משלחת של שמונה בכירים מהמדינה המסוגרת.
הגנרל צ'ול נחשב בדרום קוריאה כמי שחאחראי על סדרת מתקפות ימיות נגד סיאול, בהם הטבעת המשחתת צ'אונן, מתקפה בה ניספו 46 מלחים דרום קוראנים. חברי הפרלמנט מחו מול הבית הכחול, ארמון הנשיאות בסיאול.
קים יונג צ'ול הוא פושע מלחמה שטני שאחראי על תקיפות רבות נגד הדרום. הוא ראוי למוות בתלייה ברחוב, אמר יו"ר הסיעה, קים סונג טאי, במהלך ההפגנה.
"יש לקצוץ אותו למוות", הגנרל קים יונג צ'ול // צילום: איי.אף.פי
"גם אם הרקיע ייקרע לשניים, איננו יכולים להרשות לפושע נתעב שכזה, שיש לקצוץ אותו למוות, להיות מוזמן כאורח לאירועי האולימפיאדה", הוסיף קים.
בעוד הימין משמיע הצהרות לוחמניות, בממשלה הדרום קוראנית לא ממהרים להתרגש. באק טאי היון, השר הממונה על הקשרים עם צפון קוריאההגיב לדברים הקשים ואמר כי אנו מודעים לחוסר שביעותהרצון הציבורית מביקור של דמות כמו קים יונג צ'ול בארצנו אך מדובר בהזדמנות לשפר את הקשרים בין שתי הממשלות.
אחותו של מנהיג צפון קוריאה ונשיא דרום קוריאה // צילום: רויטרס
אולימפיאדת החורף בפיונגצ'אנג הפכה למעמד היסטורי כשאחותו של מנהיג צפון קוריאה הגיעה לטקס פתיחת האירוע והפכה לדמות הבכירה ביותר בממשל הצפון קוריאני שביקרה בדרום ונועדה עם נשיא המדינה