עצורים נוספים בפרשת "שיכון בינוי"

עצורים נוספים בחשד למעשי שחיתות • בבסיס הפרשה: תשלומי שוחד תמורת מיזמי בנייה בשווי של מאות מיליונים

חקירה בינלאומית בלהב // צילום: גדעון מרקוביץ' // חקירה בינלאומית בלהב // צילום: גדעון מרקוביץ'

משטרת ישראל עצרה היום (חמישי) ארבעה בני אדם נוספים בגין עבירות שעניינן מתן שוחד לעובד ציבור זר, רישום כוזב במסמכי תאגיד, קבלת דבר במרמה ועבירות על חוק איסור הלבנת הון, זאת לאחר שלפני יומיים עוכבו ארבעה חשודים בפרשה.

בסיום חקירתם הוחלט על מעצרם של שני חשודים והם יובאו היום לבית משפט השלום בראשון לציון לדיון בעניינם.

מדובר בפרשה בינלאומית שעניינה מתן שוחד על ידי חברת בנייה ותשתיות הבונה בארץ וברחבי העולם, במסגרתה הועברו לכאורה תשלומי שוחד לנציגי ממשל זרים, בד בבד עם ביצוע עבירות נוספות.

על פי החשד, תשלומי השוחד יועדו לאפשר את ביצועם של מיזמי בנייה באפריקה בהיקף של מאות מיליוני דולרים. במקביל לחקירה מתבצעת אכיפה כלכלית נרחבת במהלכה נתפס רכוש השייך לחברה לצורך חילוט וזאת כחלק מהמאבק בעבירות הלבנת הון.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר