חוקרים: "רק אכילה מרובה מובילה לעלייה במשקל"

מחקר חדש שנערך בארה"ב מגלה כי כמות המזון שאנו אוכלים ואיכותו, ולא הגנטיקה - הן אלו שיובילו לבסוף לירידה במשקל

תזונה נכונה, לא גנטיקה // צילום: getty images // תזונה נכונה, לא גנטיקה // צילום: getty images

שורה לנאבקים בקלוריות: כמות המזון שאנו אוכלים ואיכותו, ולא הגנטיקה - הן אלו שיובילו לבסוף לירידה במשקל. כך עולה ממחקר שנערך בארה"ב ופורסם שלשום במגזין של איגוד הרפואה של ארה"ב. 

עד כה סברו כי גיוון גנטי הוא הגורם לכך שיש אנשים שקל להם להוריד משקל, לעומת אחרים המתקשים לעשות זאת. כדי לבדוק את התיאוריה הזו חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד ביצעו ניסוי עם מדגם אקראי של 609 מבוגרים בעלי עודף משקל. כולם עברו בדיקה גנטית ובדיקת אינסולין, לפני שהוחלט לשבצם לשנה שלמה בקבוצה שהתפריט שלה היה דל שומן או בקבוצה עם תפריט דל פחמימות. 

ניתוח גנטי של המשתתפים זיהה גיוון הקשור לדרך שבה הגוף מעבד שומנים או פחמימות. עם זאת, הירידה במשקל, שהיתה בין 5 ל־6 ק"ג בממוצע, התרחשה ללא קשר לרמת האינסולין של הנבדקים או לסוג הדיאטה שבה שובצו. ההבדל המשמעותי היה בין אלה שאכלו מזון בריא לאלה שלא. הנבדקים שאכלו הכי הרבה ירקות וצרכו מעט מזון מעובד, משקאות ממותקים ושומנים לא בריאים - איבדו הכי הרבה משקל. משתתפי הניסוי קיבלו 22 שיעורים על תזונה במהלך שנת המחקר, ועודדו אותם לעשות פעילות גופנית, אבל המיקוד היה במזון שהם אכלו.  

לדברי פרופ' לנרט וירמן מבית הספר לרפואה באוניברסיטת גריפית' באוסטרליה: "אנו אוכלים כדי למלא את הקיבה, ואם זה ירקות, אנו נוטים לרדת במשקל - אבל אם זה שוקולד או צ'יפס, שאנו מכניסים לקיבה יחד עם משקאות מוגזים, אנו עולים במשקל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר