"הגברים לא יקבעו": הבחורילות יצאו לקרב

חברות כנסת ואושיות רשת במגזר הדתי לוקחות חלק בקמפיין שנועד לתת תשובה לדברי הרב ממכינת עלי • יוזמת הקמפיין: "התורה - לא של גברים בלבד"

 ,

"גם אני בחורילה", קמפיין רשת חדש שעלה בשבוע שעבר בפייסבוק, תופס תאוצה ויוצר תהודה רבה במגזר הדתי לאומי. בעקיצה לדברי הרב קלנר, שאמר כי הנשים אינן רוחניות כמו הגברים וכינה אותן בחורילות, יוצאות כעת הנשים למאבק – בדמות דברי תורה. 

לא מדובר בקמפיין רשת שגרתי, שכן בניגוד לאתגר דלי הקרח, כאן נדרשות הנשים לומר דבר תורה, אך חרף הייחודיות, הנושא מעורר עניין רב. עד כה השתתפו בקמפיין חברות הכנסת עליזה לביא ורחל עזריה, שהרה בלאו, אמילי עמרוסי, אורלי גולדקלנג ועוד. 

ח"כ רחל עזריה

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 2:28
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 2:28
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    צילום: באדיבות המצולמת

     

    שהרה בלאו

    צילום: באדיבות המצולמת

    בשיחה עם "ישראל היום" אומרת יוזמת הקמפיין, המשוררת והפובליציסטית בתאל קולמן, כי מדובר בתשובה לדברי הרב קלנר, זאת למרות שהנשים לא מתגוננות אלא מוכיחות שהתורה היא גם שלהן. "גברים מסוימים רואים באישה יצור נחות יותר, אבל אנחנו לא שם. עברנו את השלב אם אנחנו שוות יותר או פחות. לומר שאנחנו לא אינטלקטואליות? אנחנו לא שם". 

    "הוויכוח מתנהל בעולם התורה ואנחנו רוצות להוכיח שיש נשים שהתורה יקרה להן", מסבירה קולמן ומציגה דוגמה: "התקשרה אלי אישה חרדית שהייתה בהתחלה מהוססת מאוד. סיפרה שהיא לא מחוברת לפייסבוק, שיש לה שבעה ילדים ובעלה אדוק מאוד. היא סיפרה ששמעה אותי ברדיו ושהנושא מעסיק אותה. זה חיבר לה את הדברים. גברים כתבו על התורה במשך שנים ולא שומעים על נשים. מבחינתה היא לכודה בעולם הזה. זה קרע אותה מבפנים. לימדו אותה שהיא פחות טובה. זו לא תורה".

    קולמן מציינת כי היא לא מנסה לעשות שינוי, אלא להוכיח שהדבר קיים בפועל. "אני לא מדברת במילים גדולות כמו 'לעשות שינוי'. האמירות של הרב קלנר גרמו להרבה נשים לעשות חושבים – לשאול מה זה אומר ואיך הדת מתייחסת למעמד האישה. הדברים הנלוזים גרמו לנשים ולגברים להיות פתוחים למצוקה הזו".

    עינת ברזילי

    צילום: באדיבות המצולמת

     

    ח"כ עליזה לביא ועמית לביא

    צילום: באדיבות המצולמות

    היא מודה כי הקמפיין נתפס ככזה של נשים פמיניסטיות וליברליות, מה שמרחיק את הציבור השמרן יותר בציונות הדתית, אך היא מציינת שגם נשים שאינן ליברליות בהגדרתן פנו אליה. "גם נשים שמרניות מצטרפות, אבל חוששות יותר שהכיוון ילך לכיוון יותר ליברלי ורפורמי. אני רואה את החשש שלהן להיות מתויגות בכך, למרות שהן עושות מהפכה בתוך המגזר. הן מפחדות לקרוא תיגר על המעמדות הבסיסיים ביותר בעולם התורה. אני מבינה את החשש שלהן ויודעת שהן עושות את המהפכה בשקט".

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר