תוניסיה: חבר פרלמנט קרע דגל ישראל בדיון

לאחר החלטת בית הנבחרים לדחות דיון בחוק אנטי-ישראלי, פרץ אחד מחברי האופוזיציה במחאה וקרע נייר שעליו הודפס הדגל

חבר הפרלמנט התוניסאי עמאר אמרוסיה // חבר הפרלמנט התוניסאי עמאר אמרוסיה

ביזיון בבית הנבחרים: חבר פרלמנט תוניסאי קרע היום את דגל ישראל במהלך דיון בפרלמנט המקומי על חוק שמטרתו לאסור כל יחסים עם ישראל.

קואליציה של מפלגות שמאל ומפלגות איסלימסטיות הציעו בחודש שעבר חוק שמטרתו להפוך כל ניסיון ל"נורמליזציה" עם ישראל לעבירה פלילית. ההצעת החוק נדחתה ע"י יו"ר הפרלמנט מהנימוק כי לחברי הבית "אין עניין בהצעת החוק". גם נשיא המדינה הודיע על התנגדותו לחוק.

בתגובה להחלטה לדחות את הדיון החליט חבר הפרלמנט מהאופוזיציה' עמאר אמרוסיה, לקרוע את דגל ישראל במחאה. האירוע שודר בטלוויזיה הממלכתית במדינה. במפלגת "נהאדה" האיסלאמית אף דחו את החוק בטענה שהוא יזיק ליחסים עם אומות המערב. 

תוניסיה, כמו ארצות ערביות רבות, לא מקיימת יחסים דיפלומטיים ישירים עם ישראל. המדינה, שנחשבת למדינה הדמוקרטית ביותר בעולם הערבי, מתמודדת בשנים האחורונת עם עליית כוחן של המפלגות האיסלמיסטיות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר