שר הביטחון אביגדור ליברמן סייר הבוקר (שלישי) בצפון והתייחס לאירועי השבת האחרונה בגבול. "השתדלתי לא לדבר בימים האחרונים. אני לא חושב שזה הזמן לדבר, אלא לעשות. אני מנסה להתמקד בעשייה. אנחנו עסוקים בעשייה נחושה ואחראית".
בפגישה עם ראש עיריית קרית שמונה נשאל ליברמן האם לאור הקריאה הרוסית לישראל לא לנקוט בצעדים שיערערו את המצב הביטחוני בצפון, ישראל תוגבל מלפעול בסוריה כמו שפעלה בסוף השבוע. "אין מגבלות", הוא ענה, "אנחנו לא מקבלים שום מגבלות. פעלנו בנחישות ולכל צעד שאנחנו עושים, קודמת עבודה רבה. הכל צריך להיעשות באופן מדויק, מתוכנן ומחושב. נגיב על כל פרובוקציה. נמשיך להגן על האינטרסים הביטחוניים החיוניים שלנו.
"אם לעשות פרפראזה על הפתגם הידוע, 'זה לא הזמן לנבוח, אלא לנשוך': אנחנו ננשך חזק. אני מקווה שלא נצטרך לעשות את זה".
ליברמן בצפון (צילום: עופר פריימן)
ליברמן התייחס לקשר בין ישראל ורוסיה, ואמר כי זהו "קשר שמוכיח את עצמו, זה קשר יעיל. גם כשאנחנו לא מסכימים, עצם העובדה שיש דיאלוג פתוח וכנה, מונע הרבה חיכוכים מיותרים. ברור שלכל צד יש אינטרסים משלו, כל צד רואה את התמונה אחרת, אבל יחד עם זה, בשנים של מלחמת אזרחים בסוריה הצלחנו להימנע מחיכוך ישיר, וזה גם הישג בפני עצמו".
שר הביטחון נמנע מלענות תשובה ישירה לשאלה האם התבססות איראנית בסוריה היא כבר עובדה בשטח, והדגיש כי "אמרתי, אנחנו נדבר פחות ונעשה מה שצריך. אנחנו לא פרשנים, אנחנו אחראים על עשייה".
בנוגע לתפקוד של ארה"ב בסוריה ובלבנון אמר ליברמן: "ארה"ב פועלת לפי האינטרסים שלה, אבל זו בעלת הברית הכי חשובה ואסטרטגית שלנו. ראינו גם לאחר הפעולה לפני כשלושה ימים שארה"ב התייצבה בגלוי ונתנה גב למדינת ישראל, ואנחנו מודים על כך. הם לא מבקשים את העצות שלנו, קטונתי מלתת להם עצות איך לנהל את ענייני הביטחון ומדיניות החוץ שלהם, אבל בהחלט אנחנו מאוד מרוצים מהגיבוי שארה"ב נתנה למדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו