אייבי נאמן ז"ל // צילום: באדיבות אורי ענבר

עו"ד אייבי נאמן הלך לעולמו

אחד מיזמי הנדל"ן הבולטים בצפון תל אביב נפטר מסרטן בגיל 85 • נאמן הותיר אחריו אישה ושני ילדים

עורך הדין ויזם הנדל"ן אייבי (אברהם) נאמן, נפטר היום (רביעי) לאחר מאבק במחלת הסרטן, והוא בן 85. נאמן היה מבכירי עורכי הדין בתחום הנדל"ן, ומיזמי הנדל"ן הבולטים בצפון תל אביב.

נאמן עסק בייזום פרוייקטים במקרקעין, ביניהם "אזורי חן", "מגדלי נאמן" על שמו ומתחמים בגוש הגדול בתל אביב. בנוסף, עד לאחרונה הוא כיהן כאחד ממנהלי 'הגוש הגדול' בת"א וכמזכיר המנהלים.

בעברו מילא נאמן מגוון רב של תפקידים, ביניהם כחבר בוועדה המייעצת לבנק ישראל (1982), יו"ר מרכז בית"ר, משנה ליו"ר התאחדות לכדורגל (1969-1973), יו"ר חברת הבנייה רסקו (1981-1984), קונסול כבוד של סרביה בישראל, יו"ר ועדת הבחירות בתל-אביב, ממקימי מרכז פרס לשלום, וחברו הקרוב של הנשיא המנוח שמעון פרס ז"ל, וכן יו"ר אגודת ידידי בית החולים 'רעות'.

נאמן השאיר אחריו רעיה, שני ילדים ונכדים. הוא יובא למנוחות מחר בשעה 15:00 בבית העלמין קרית שאול.

לפני כשבועיים התפרסם ב"ישראל היום" ראיון מקיף עם נאמן. הוא אמר אז כי "התברר שיש לי סרטן לבלב, סרטן אלים ותוקפני. אני שוכב בביתי, כמעט לא קם, כדי לשמור על איכות החיים המינימלית", הוא מספר. "למזלי הטוב, פגשתי ברופאים שאפשרו לי תרופות ביולוגיות, ובעזרתן אני ממשיך יום אחרי יום, מתוך ידיעה שבכל יום אני מתקרב ליומי אחרון, אבל דוחה אותו כמידת האפשר". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו