ח"כ זוהר: "גיוס נשים לקרבי מוריד את הרמה בצה"ל"

ח"כ מיקי זוהר, שהעביר את שירותו הצבאי כמ"כ טירונים ביחידה עורפית, התראיין לרדיו דרום • "לא רוצה שתהיה לבת שלי נפילת רחם"

מיקי זוהר (ארכיון), צילום: נעם ריבקין פנטון

סערת גיוס הנשים ליחידות קרביות מסרבת לדעוך והיום (רביעי) ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) התראיין אצל מנדי ריזל ברדיו דרום (101.5FM) והתייחס לנושא.

זוהר, שאת שירותו הצבאי העביר כמ"כ טירונים בבסיס עורפי, קבע כי "אי אפשר להוריד את הרמה הצבאית של צה"ל כדי לאפשר גיוס נשים". לדבריו, "אני שומע שיש איזושהי החלטה בצה"ל להוריד את הרמה המבצעית כדי לאפשר לנשים להתגייס לחטיבות קרביות, אני חושב שזה דבר לא נכון. גבר נולד שונה מאישה, ואישה יש לה יתרונות שאין לגבר, לגבר יש יתרונות שאין לאישה, ככה הקב"ה ברא אותנו, ואנחנו צריכים פשוט לקבל את זה". 

זוהר אמר בנוסף: "העניין הוא שאני לא הייתי רוצה שהבת שלי תסכן את בריאותה באופן קיצוני כדי לשרת ביחידה קרבית, אם יש לה את היכולת הפיזית ושרת ביחידה קרבית, אין לי שום בעיה עם זה, אבל אם אין לה את היכולת הפיזית, כמובן שאני הייתי אומר לה לא לשרת בשירות קרבי". 

הח"כ הסביר: "כי אני לא רוצה שהבת שלי מחר בבוקר, תהיה לה נפילת רחם, או בעיות ברכיים, מה שקורה לבחורות רבות שמשרתות בקרבי, כי הדבר הוא לא חכם ולא נכון. ההחלטה של צה"ל להוריד את סף הדרישות הקרביות כדי לאפשר לנשים להשתלב ביחידות קרביות זאת החלטה לא נכונה שיכולה אחר כך לבוא בעוכרינו".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר